Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe digitale sorteerder voor op water geteelde groenten gelanceerd

Key Technology, onderdeel van Duravant, introduceert haar digitale Veryx-sorteermachines voor de verwerking van op water geteelde bladgroenten. De Veryx-sorteermachines combineren de expertise van Key op het gebied van sortering met de Iso-Flo trillende transportband, die afwijkende producten en vreemd materiaal detecteert en verwijdert, waardoor de productkwaliteit wordt verbeterd en opbrengsten worden verhoogd.  

"De vraag naar op water geteelde bladgroenten schiet omhoog. Dit heeft verschillende redenen, zoals de superieure smaak, het minimale waterverbruik, de afwezigheid van gewasbeschermingsmiddelen en de flexibiliteit van de productielocatie, aangezien temperatuur-gecontroleerde kassen eigenlijk overal kunnen worden gebouwd," zegt Marco Azzaretti, marketingdirecteur bij Key. "Op water geteelde groenten gelden als premium product en kosten doorgaans twee tot drie keer meer dan traditionele vollegrondsgroenten. Telers dienen echter wel een product van consistent hoge kwaliteit te leveren, willen zij aan de hoge verwachtingen van hun klanten voldoen. Ieder blaadje moet volmaakt zijn en daarom werken ze samen met Key."

Veryx is de enige sorteermachine met toevoerband voor bladgroenten die in staat is het hele product te inspecteren door middel van sensoren aan de boven- en onderzijde, waardoor alle zijden van het product zichtbaar zijn. De Veryx verwijdert zodoende nog meer vreemd materiaal en afwijkende producten. De oplossing analyseert de kleur, maat en vorm van elk object in de productstroom en verwijdert misvormde, verkleurde, gekneusde of gescheurde groenten. Om moeilijk te detecteren vreemd materiaal en afwijkingen nog beter op te kunnen sporen, kan Veryx worden uitgerust met de gepatenteerde Pixel Fusion-technologie van Key, die de input van meerdere camera's en laserscanners benut om een unieke, eenduidige 'handtekening' van ieder type substantie in de productstroom te creëren.

Dankzij haar ontwerp is Veryx grondig en gemakkelijk te reinigen. De machine heeft een open ontwerp, schuine oppervlakten en de bevestigingsdraden zijn minimaal zichtbaar. Snelle en efficiënte receptgestuurde wissels maximaliseren de veelzijdigheid van de verwerkingsmogelijkheden en -snelheid en garanderen een consistent eindresultaat. 

Key heeft Veryx uitgerust met haar Discovery software-functionaliteiten, waardoor de sorteerder gegevens kan verzamelen, analyseren en delen om patronen en trends te identificeren, waarmee de sortering en overige processen kunnen worden verbeterd. Deze informatie kan telers van op water geteelde groenten meer inzicht bieden in de prestaties van de afzonderlijke groeibedden en het effect van de verschillende groeimethoden op de kwaliteit van het eindproduct. 

Key kan Veryx uitrusten met Iso-Flo-toevoerbanden voor een zachte verplaatsing van het product, terwijl de efficiëntie van het sorteerproces wordt gemaximaliseerd. Omdat groenten de neiging hebben over elkaar heen te liggen en samen te klonteren zorgen de toevoerbanden ervoor dat de productstroom zo gunstig mogelijk wordt gepresenteerd aan de inspectie-unit van de sorteerder. Veryx kan ook worden uitgerust met een aangepaste trillende Iso Flo-transportband, die water uit het product verwijdert en de op water geteelde groenten voor sortering spreidt. 

Voor meer informatie: 
Key Technology 
www.key.net

Publicatiedatum: