Voedselbank Groningen gaat zelf groenten telen

De Voedselbank in de stad Groningen gaat zelf groente verbouwen. De Voedselbank kan amper aan de vraag voldoen en wil door eigen teelt het aanbod van producten vergroten. Bovendien zorgt de eigen tuin voor meer verse groenten voor de circa honderd mensen die zich dagelijks bij de Voedselbank melden. "Ons aanbod is beperkt en afhankelijk van wat we krijgen aangeleverd, maar we willen mensen wel zo gezond mogelijk voedsel geven," zegt voorzitter Ulfert Molenhuis van de Voedselbank.

Er wordt nu gezocht naar een flink stuk grond in de stad waar in mei de eerste kropjes sla van de grond gehaald moeten worden. Het idee is een van de maatregelen van het nieuwe bestuur van de Voedselbank dat per 1 februari is aangetreden.

Bron: RTV Noord

Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Geachte mevrouw/meneer,
Ik heb rond mijn woningen, mar vooral achter mijn woning een groot stuk grond beschikbaar! Ik ben voor Duurzaam & Eerlijk ondermen, maar ook duurzaam en eerlijk/biologisch groente verbouwen/telen. Dit spreekt mij erg aan en bied mijn grond hiervoor aan! En werk graag hier aan mee!
Ik heb twee grote appelbomen en een grote perenboom, de appels en peren wik ik ook aan de voedselbank aanbieden!

Met vriendelijke groet,
Dominic
D.D. Smith, Groningen - 2013/02/28 09:11:40.000


Geachte Dominic,

Fijn dat u met ons meedenkt en zo positief reageert! We zijn op dit moment in overleg met een woningbouwcooperatie over geschikte grond.Als uw appels en peren aan het rijpen zijn, neem dan gerust contact op met de Stadse Voedselbank 050 3117936 of per e-mail: info@voedeselbank-groningen.nl
SAorry dat wij wat laat gereageerd hebben. Wij kenden deze site niet.

Met een hartelijke groet,
Ulfert Molenhuis
voorzitter bestuur VBG

Ulfert Molenhuis, Groningen - 2013/03/03 19:48:19.000© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven