Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aspergeras Prius voor tweede keer verkozen tot Beste asperge van Brabant

Zaterdag 20 april werd de jaarlijkse verkiezing "Dé lekkerste asperge van Brabant" gehouden. De asperges van Jos Huijbers en Lidy van de Ven van aspergebedrijf Hof van Huijbers uit Mierlo kwamen als winnaar uit de bus van deze smaaktitel van het Brabants Aspergegenootschap. Verschillende keren wisten ze nét niet te winnen, maar dit jaar was het raak. "Een supergeweldig gevoel, een hele ontlading", aldus Lidy.

Met de conclusie 'Prachtig wit en vol van smaak' viel het Bejo-aspergeras Prius voor de tweede keer in de prijzen. In 2021 werd de Prius ook al de winnaar. "Een mooie afwisseling met ons aspergeras Cumulus, die sinds 2011 maar liefst 9 keer met deze bijzondere prijs aan de haal ging", aldus het aspergeteam van Bejo. De winnende asperges werden gestoken van een derdejaars perceel, waar 8 maart de eerste asperge de kop al opstak. Een tienkoppige jury beoordeelde de asperges. Op eigenschappen als beet, rijpheid, smaak, geur en ook nasmaak werden de asperges van 27 inzendingen beoordeeld, nadat ze op dezelfde wijze werden klaargemaakt. De Mierlose asperges wonnen.

Jos en Lidy telen al ruim 40 jaar asperges op een areaal van ca. 10 hectare. De asperges worden deels thuis verkocht in hun prachtige winkel, Hof van Huijbers. Naast asperges worden hier ook - eigen geteelde - kersen verkocht en diverse aanverwante producten. In de lunchroom kunnen bezoekers tijdens het aspergeseizoen ook volop genieten van de Mierlose asperges.

Bekroond met een mooie wisseltrofee, een oorkonde die in de winkel staat te pronken en uiteraard de 'eer', gingen vertegenwoordigers John Gielen en Twan Wubbels vrijdag 26 april langs bij Jos en Lidy om ze te feliciteren met deze titel en namens Bejo ook een taart en een bloemetje aan te bieden.

Voor meer informatie:
Bejo
Trambaan 1
1749 CZ Warmenhuizen
+31 (0)226 39 61 62
www.bejo.nl

Publicatiedatum: