Kruising tussen Enterprise en Honeycrisp

Cosmic Crisp bereikt de Europese markt

De oogst van Cosmic Crisp, het nieuwe appelras, dat in Europa exclusief wordt geteeld door de consortia VOG en VIP, wordt dit jaar op ongeveer 1.200 ton geraamd. Deze nieuwe generatie appelen zal naar verwachting een snelle ontwikkeling doormaken. 

Na succesvolle commerciële testen in 2021 maakt Cosmic Crisp nu eindelijk haar debuut op de Europese markt. Deze buitengewone nieuwe appel is al een groot succes in de Verenigde Staten, waar zij werd ontwikkeld, maar zal nu ook haar weg vinden naar Italië, Spanje, Duitsland, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. Dit alles is te danken aan de consortia VOG en VIP, die deze appel in Zuid-Tirol telen. 

"We waren erg blij om de eerste grote campagne voor deze hemelse appel te lanceren, waarvan iedere hap een unieke, intense smaakbeleving is," zegt Hannes Tauber, marketingmanager bij VOG Consortium. 'Heavenly pleasure' (hemels genot) is de slogan van deze communicatiecampagne, die bedoeld is om het publiek kennis te laten maken met de unieke smaaksensatie van Cosmic Crisp. 

Net zoals een goede wijn heeft deze innovatieve appel wat langer de tijd nodig haar optimale kwaliteit te bereiken, waarna zij nog smaakvoller en aromatischer is. Dit is de reden waarom deze appel pas in de tweede helft van het seizoen op de markt komt. De Cosmic Crisp-oogst van 1.200 ton zal tussen februari en april in de winkels liggen. In de toekomst zal de productie echter toereikend zijn om het verkoopseizoen tot juli te verlengen. 

Cosmic Crisp is het resultaat van een kruising tussen Enterprise en Honeycrisp en maakt onderdeel uit van een nieuwe generatie appelen, die zich onderscheiden door een aantrekkelijke kleuring (roodtinten tegen een gele ondergrond), sappigheid, stevige bite en uitgebalanceerde smaak. De smaken zijn verfijnd en overwegend 'groen' en fruitig, zoals kiwi en kruisbes, met tonen van sinaasappel. De appel wordt duurzaam geteeld en is ook biologisch verkrijgbaar. 

Voor meer informatie: 
Consortium of South Tyrolean Fruit Growers Cooperatives
Jakobistraße 1/a
39018 Terlano (Zuid-Tirol)
Tel. +39 0471 256 700
info@vog.it
info@pec.vog.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven