Deelnemers eisen opnieuw de noodtoestand in de bananensector

Ecuador: Tweede dag stakingen bananentelers

Tientallen bananenproducenten uit de provincie El Oro, Guayas en Cotopaxi hebben de nationale regering nogmaals verzocht de noodtoestand in de sector af te kondigen door middel van een vreedzame mars die door het San Juan-gebied van het kanton Puebloviejo, in Los Ríos, trok.

Franklin Torres, voorzitter van de Federatie van Bananenproducenten van Ecuador (Fenabe), beweerde dat "100% van het fruit voor minder dan $2" naar buiten komt, terwijl de minimumprijs $6,25 per karton bedraagt.

"Wij vragen de nationale regering al twee jaar, dat de bananen die het land verlaten alleen worden verkocht tegen de minimumprijs, dat de bananen die het land verlaten in overeenstemming zijn met de bananenwet, dat de contracten worden nageleefd en dat dit werkelijk dient om de agrarische economie van het land te voeden," zei de leider, die aanwezig was bij de protestactie, waar tientallen producenten opnieuw bananentrossen op de wegen hadden gelegd bij wijze van protest.

De telers verwierpen ook de verklaringen van de minister van Landbouw, Pedro Álava, die verzekerde dat de sector zich niet in een noodsituatie bevindt.

Bron: ecuadortimes.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven