Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Starr Ranch Growers kiest voor optische appel-sorteertechnologie van Ellips/Elisam

"We ontdekten dat de capaciteit met betrekking tot interne kwaliteitssortering uniek was"

Tholen - Starr Ranch Growers werd in 1934 opgericht in het hart van Washingtons appelstreek en is sindsdien een grote teler, verpakker en exporteur van appelen, peren, kersen en steenfruit. Bij de keuze voor een nieuwe sorteerlijn ging het fruitbedrijf niet over één nacht ijs. “We hebben 5 jaar besteed aan de voorbereidingen van deze lijn en daarbij is grondig onderzoek gedaan om de juiste partner te vinden” , vertelt CEO Brett Reasor.

“Om onze klanten dag in, dag uit, een consistente kwaliteit te bieden, kwamen we uit bij de sorteertechnologie van Ellips/Elisam met haar beproefde kleur-, defect- en interne sorteertechnologie. De interne kwaliteitsbeoordeling is uniek en ook de externe kwaliteitsbeoordeling is van het hoogste niveau. Dit systeem is flexibel en is in staat om dynamische sortertingseisen te combineren ten aanzien van product issues, de marktsituatie en de eisen van de klant”, geeft Brett Reasor aan.

"We zochten naar de meest innovatieve oplossing die wereldwijd voorhanden is. Dit systeem stelt ons in staat om de verwachtingen van de klant te overtreffen en tegelijkertijd verspilling tot een minimum te beperken", beaamt plantmanager Joe Schwilke.

"Bij de selectie van de sorteertechnologie hebben we veel aandacht geschonken aan de interne kwaliteitssortering. We hebben de sorteertechnologie van meerdere leveranciers bij meerdere variëteiten getest, omdat die allemaal weer verschillende uitdagingen met zich mee brengen. Maar we ontdekten dat de capaciteit van Ellips met betrekking tot interne kwaliteitssortering uniek was ten opzichte van andere leveranciers."

"Een andere toegevoegde waarde van Ellips/Elisam is de producthandling, de duurzaamheid en betrouwbaarheid van het systeem. We draaien nu tien maanden met deze lijn en hebben bijvoorbeeld nog nog geen gebroken 'cup' gehad op deze cupsorteerder. Dankzij een lagere afschrijving, flexibiliteit in batchinstellingen en een hoge capaciteit verwachten we een sterke Return On Investment te realiseren. We hebben onze capaciteit namelijk met deze lijn kunnen verdubbelen. Deze technologie bewijst iedere dag zijn waarde en gaat binnen een paar jaar structurele winst opleveren", besluit Schwilke.

Voor meer informatie:
Dan Davis
Starr Ranch Growers
1 Oneonta Dr
Wenatchee, WA 98801
Tel: +1 (509) 961 1919
dand@starranch.com    
www.starranch.com    

Ellips
Esp 300
5633 AE Eindhoven
Tel: +31 (0)40 245 6540
info@ellips.com 
www.ellips.com 

Publicatiedatum: