Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joost Debeuckelaere, Waltson:

"De vraag naar chips is tijdens corona eigenlijk heel goed geweest"

Tholen - "Corona is eigenlijk in ons voordeel geweest", vertelt Joost Debeuckelaere van aardappelgroothandel Agro Debeuckelaere uit Staden (Belgiƫ) over zijn Waltson chips. "Door de maatregelen zaten mensen meer thuis, waar ze ook wel de behoefte hadden aan wat lekkers. Chips is natuurlijk het aperitief bij uitstek als je gezellig met vrienden bent, ook al was dat even online. De vraag is eigenlijk heel goed geweest. Het enige nadeel was dat we geen 'tastings' konden organiseren voor de mensen, maar dat komt nu ook weer op gang."

Joost liep al 30 jaar met het idee om ambachtelijke chips te maken. "Op een gegeven moment kom je op een leeftijd dat je denkt: het is nu of nooit. De gelegenheid deed zich voor en toen besloten we de stap te wagen." Vlak voor de uitbraak van corona werden de eerste machines aangekocht. "Door de uitbraak hebben we wel even getwijfeld, maar uiteindelijk zijn we er toch gewoon mee doorgegaan." En dat is een goed keuze geweest, zo blijkt nu.

Dit heeft Joost er ook toe gebracht om uit te gaan breiden. "Zo hebben we sinds kort een nieuwe smaak: Sea Salt & Balsamic Vinegar. Deze zijn heel succesvol. De mensen zijn er fan van." Bovendien komen er eind van de maand weer nieuwe machines bij. "Hierdoor zal de kwaliteit nog verder omhoog gaan en kunnen we efficiƫnter werken. De levering heeft wat vertraging opgelopen, maar eind van de maand zullen deze operationeel zijn."

In de toekomst zou Joost ook graag de stap maken naar de Nederlandse markt met de Waltson chips. "We zijn al in gesprek met een aantal afnemers in Nederland, maar gaan ook nog graag in gesprek met andere afnemers die met ons aan de slag willen gaan. We denken dat onze heerlijke ambachtelijk gemaakte chips ook in Nederland zeer succesvol kunnen zijn."

Voor meer informatie of interesse:
Joost Debeuckelaere
Waltson
+32 51 70 16 25
info@waltson.be
www.waltson.be