Waarom mensen paddenstoelen drinken

Misschien heb je een advertentie gehoord op een van je favoriete podcasts, of heb je een influencer op Instagram zien nippen aan hun ochtendkoffie met paddenstoelen. Of het nu een vluchtige trend is of iets is dat zal blijven, steeds meer mensen zoeken naar de gezondheidsvoordelen van paddenstoelen via drankjes.

Paddenstoelenkoffie groeit al jaren in populariteit en wordt nu zelfs verkocht bij Walmart. Lifeway Foods, de grote Amerikaanse leverancier van kefir en gefermenteerde probiotische producten, kondigde deze maand aan dat het een nieuwe lijn adaptogene (ook wel farmaceutische kruiden genoemd) paddenstoel- havermelkdranken op de markt brengt.

Paddenstoelen worden in Finland en China al lang geoogst vanwege hun geneeskrachtige eigenschappen. Wanneer ze voor dranken worden gebruikt, worden ze meestal gedehydrateerd, tot een extract verwerkt en in koffie of andere dranken gemengd.

Voorstanders beweren dat paddenstoeldranken het immuunsysteem kunnen stimuleren, ontstekingen verminderen en de energie gedurende de dag ondersteunen. "Paddenstoelen hebben in het algemeen een aantal positieve eigenschappen," vertelt voedingsdeskundige Ryanne Lachmann aan de Cleveland Clinic. "Een daarvan is het verminderen van ontstekingen. Paddenstoelen bevatten ook antioxidanten, die kunnen helpen het immuunsysteem te ondersteunen."

Maar zowel Lachmann als de medische website Healthline waarschuwen dat er weinig goed opgezette klinische studies naar paddenstoelen zijn waarbij menselijke proefpersonen worden gebruikt. Lachman suggereert dat, totdat meer steekhoudende studies zijn afgerond, het misschien beter is om paddenstoelen op de ouderwetse manier in je eetpatroon op te nemen, via maaltijden in plaats van drankjes.

Voor meer informatie:
lifewaykefir.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven