Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

BLE-marktrapport week 3/2022:

'Spaanse Navelina's domineerden de markt'

Bij de sinaasappelen domineerden volgens het BLE nog steeds Spaanse Navelina's, die de handel vast in hun greep hadden. Uit Spanje stamden bovendien Navel en Salustiana, die vlot verkocht konden worden. Newhall uit Portugal kostte in Frankfurt 14 euro per kratje van 9 kg. Onbehandelde Griekse Navelina's en Navel sinaasappelen vulden het aanbod eveneens aan, net als Turkse Washington Navel en Marokkaanse Navel. Bij de bloedsinaasappelen domineerden nog altijd de Italiaanse Moro en Tarocco. Cara Cara uit Spanje completeerde het aanbod.

Spaanse Sanguinelli's wonnen aan betekenis en raakte men snel kwijt. Alles bij elkaar was het aanbod voldoende om de vraag te dekken. De vraag was ook niet bijzonder groot, maar had zich op sommige plaatsen als gevolg van de lage temperaturen verbeterd. De kwaliteit van het fruit wist in de meeste gevallen te overtuigen. De prijzen bleven meestal op het bestaande niveau. Terugzendingen in netten uit de retail evenals conditioneel zwakkere producten moesten uiteraard wel tegen lagere prijzen worden afgegeven.

Appelen
Het assortiment had zich niet wezenlijk veranderd, de Duitse partijen domineerden continu de markt. Over het algemeen waren vraag en aanbod met elkaar in evenwicht.

Peren
Italiaanse ladingen domineerden de markt, en het aanbod was voldoende om de vraag te dekken. De vraag was eerder zwak te noemen en was in tegenstelling tot de voorgaande week nauwelijks veranderd.

Druiven
De afzetmogelijkheden waren niet bijzonder groot. De vraag bleef soms achter bij het aanbod. Desondanks bleven de prijzen vaak op het bestaande niveau.

Mandarijnen
Mandarijnen domineerden inmiddels: de Spaanse leveringen bepaalden daarbij de handel. Clemenvilla, Nova en Tacle waren de meest aan te treffen vari√ęteiten.

Citroenen
Het aanbod was voldoende om de vraag te dekken. Desondanks konden de handelaren hun prijzen soms verhogen, aangezien de afzetmogelijkheden zich verbeterd hadden.

Bananen
Er was sprake van een zeer uiteenlopende marktsituatie: er waren zowel prijsverhogingen alsook prijsverlagingen te zien, steeds afhankelijk van de interesse.

Bloemkool
De Italiaanse en Franse bloemkool domineerde de handel. De concurrentiesituatie tussen beide herkomsten gaf de handelaren nauwelijks ruimte voor prijsverhogingen.

Sla
Bij ijsbergsla stonden uitsluitend Spaanse partijen ter beschikking. De prijzen brokkelden meestal af. Dit gebeurde ofwel vanwege lagere inkoopprijzen ofwel vanwege een te groot aanbod.

Komkommers
Spaanse komkommers domineerden de markt. Het aanbod was niet altijd voldoende om de vraag te dekken. De prijzen klommen hierdoor in sommige gevallen omhoog.

Tomaten
De handel verliep zeer uiteenlopend. Prijsverhogingen kwamen evenveel voor als prijsverlagingen.

Paprika's
De vraag was niet bijzonder groot. De prijzen daalden vaak, onder andere vanwege een toegenomen aanvoer. 

Bron: BLE


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven