Mooie prijzen voor de eerste Italiaanse Rossetta-aardbeien

In deze eerste dagen van het nieuwe jaar zijn intussen de eerste Rossetta®-aardbeien geplukt in Italië. Deze aardbei wordt door enkele bedrijven in het Metapontino-gebied geteeld, waaronder ook Compagnia delle Primizie. Dit teeltbedrijf uit Basilicata is lid van OP Terre della Luce, een telersvereniging gespecialiseerd in de teelt en afzet van aardbeien en ander zachtfruit. De organisatie heeft dit seizoen een areaal van ruim 120 hectare voorbehouden voor de zachtfruitteelt.

De eerste Rossetta-aardbeien van 2022 worden momenteel verkocht op de groothandelsmarkten van Bergamo, Milaan en Verona. De prijzen liggen ongeveer 50% hoger dan die van andere Italiaanse aardbeien.

"NSG 120, een cultivar die op de markt wordt gebracht onder de merknaam Rossetta®, is een vroege en productieve aardbei. De smaak, aroma en textuur zijn uitzonderlijk", vertelt Alberto DeVincenzis, verkoopmanager van de telersvereniging. "Onze leden gebruiken planten die worden overgeplant in de laatste tien dagen van oktober en al na 70 dagen de eerste aardbeien voortbrengen. De combinatie van vroege productie en kwaliteit maakt van Rossetta een winnaar op de markt. We kunnen deze variëteit aanbieden van januari tot en met juni, want de oogst kan goed gespreid verlopen."

Alberto DeVincenzis

Rossetta is een aardbei die door de fruithandelaars en de consument zeer wordt gewaardeerd vanwege de hoge kwaliteit, de conische vorm, de felrode kleur, het hoge suikergehalte en het sterke aroma van het vruchtvlees. "Dit jaar hebben we opnieuw voor een speciale verpakking gekozen. We gebruiken kartonnen punnets van 250 g die volledig recyclebaar zijn", zegt DeVincenzis.

Rossetta

"Het is absoluut noodzakelijk om aardbeien van zeer hoge kwaliteit en met veel toegevoegde waarde aan te bieden. Alleen zo kunnen we onze telers in staat stellen de hoge productiekosten het hoofd te bieden en winst te behalen," besluit Alberto.

Voor meer informatie: 
Alberto DeVincenzis
O.P. Terre della Luce Soc. Coop. Agricola
Viale Salerno, 13/15
75025 Policoro (MT) - Italië
Tel: +39 (0)835 1852 977
info@terredellaluce.it
terredellaluce.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven