Kersen en vijgen waren dit jaar de voornaamste fruitcategorieën voor Alanar

"Enorme vraag naar Turkse kersen op Chinese markt"

2021 was geen eenvoudig jaar voor de Turkse AGF-sector. Klimaatverandering vormde een probleem, evenals het feit dat Turkije er niet in slaagde om het exportprotocol met China te herzien, wat betekende dat dit seizoen het volle potentieel niet kon worden bereikt. 

Als gevolg van klimaatverandering eindigde het Turkse kersenseizoen voortijdig, zo laat Yigit Gokyigit weten, marketingcoödinator bij Alanar. "Turkije beleefde een lastig jaar vanwege het veranderende klimaat. Dit geldt met name voor bepaalde regio's. Het kersenseizoen duurde minder lang dan voorgaande jaren. Ondanks de goede vraag naar Turkse kersen moest het seizoen eerder worden beëindigd dan andere seizoenen."Het was een teleurstelling voor Alanar dat zij ondanks de sterke vraag naar kersen vanuit China geen fruit naar deze markt kon exporteren. "Alanar is een gevestigde merknaam op de Chinese markt. Ons bedrijf had vorig jaar een aandeel van 52% in de Turkse kersenexport naar deze markt. In 2021 werd het protocol voor de export van Turkse kersen naar China echter niet opnieuw bekrachtigd, ondanks het feit dat de vraag naar Alanar-kersen enorm was in China. Het was frustrerend dat we onze kersen niet naar dit land konden verladen, aangezien ze perfect beantwoorden aan de voorkeuren van deze markt. Onze kersen zijn zoet met een knapperige 'bite'. De vraag was echter gedurende het hele seizoen sterk."

“In 2021 exporteerden we kersen, vijgen, abrikozen, pruimen en granaatappelen naar grote supermarktketens in Europa, Duitsland in het bijzonder, het Midden-Oosten en de regio Azië-Pacific. Ik denk dat de goede samenwerking die we op hebben gebouwd met onze klanten van onschatbare waarde is," zegt Gokyigit. "Kersen en vijgen waren dit jaar de voornaamste fruitcategorieën voor Alanar, evenals andere jaren. Alle abrikozen en pruimen die we exporteren worden in onze eigen boomgaarden geteeld. De beschikbaarheid van Alanar-abrikozen neemt jaarlijks toe, omdat onze boomgaarden nog jong zijn."

Hoewel de hele wereld hinder ondervond van de logistieke problemen was Alanar in staat om haar orders zonder al teveel problemen te verladen. "De problematische logistieke situatie in 2021 had niet zoveel vat op ons. We beschikken over een uiterst ervaren logistieke divisie die goed in wist te spelen op de omstandigheden. In de winter exporteert Alanar granaatappelen, die in de smaak vallen dankzij hun premium kwaliteit en diepe rode kleur. In de eerste weken van 2022 zullen we starten met de verwerking van orders van onze zakelijke partners," zegt Gokyigit tot slot.

Voor meer informatie: 
Yigit Gokyigit
Alanar
+90 549 804 87 56
yigit.gokyigit@alanar.com.tr 
www.alanar.com.tr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven