Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Appelvoorraad: VK -45%, Spanje -40%, Frankrijk -38%, NL -31%

EU: Opvallend lage appel- en perenvoorraden

De appelvoorraden in Europa liggen momenteel (februari 2013) een stuk lager dan een jaar geleden. De landen met het grootste verschil (minder dan februari vorig jaar) zijn het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Nederland en Frankrijk. Het Verenigd Koninkrijk heeft 45% minder appelvoorraad, Spanje staat op -40%, Frankrijk heeft 38% minder en Nederland 31%. Opvallend is dat Tsjechië momenteel nog heel veel voorraad heeft: 51% meer dan vorig jaar. Polen heeft momenteel 2% meer dan vorig jaar. Op het gebied van variëteiten zijn van bepaalde rassen veel minder voorraad in vergelijking met februari 2012. Dit gaat om Holsteinder Cox (-96%), Stayman (-72%),Bramley (-56%), en Cameo (-54%). Van de rassen Morgendurf (+50%), Red Jonaprince (+35%) en Annurca (+25%) is juist meer in voorraad.

Bij peren is het verhaal iets anders. De grootste voorraadverschillen in vergelijking met vorig jaar zijn te zien bij Polen (-88%), Duitsland (-84%), Zwitserland (-72%) en Spanje (-55%). Alleen Tsjechië heeft 4% meer in de perenvoorraad. Van perenrassen gaat het voornamelijk om Alexandrina en Doyenne du Comice, waar een stuk minder voorraad van is dan vorig seizoen.

Klik hier voor de tabellen

Publicatiedatum: