Ook in Italië is de oogst van de Marimbella-aardbei van start gegaan

De aardbei is niet alleen in de lente een van de meest populaire fruitsoorten; er is jaarrond vraag naar. Daarom is het veredelingsprogramma van Nova Siri Genetics gericht op rassen waarmee telers de oogstperiode kunnen verlengen, van de winter tot de zomer.

Nova Siri Genetics heeft onlangs een nieuw ras gepatenteerd: NSG 203 of Marimbella®. Het ras is ideaal voor de teelt in de winter en wordt zeer gewaardeerd door aardbeitelers in het Middellandse-Zeegebied vanwege de uitzonderlijk vroege oogstperiode en de sterke planten.

Het ras wordt vermeerderd door kwekerijen die door NSG zijn erkend en is al met succes geïntroduceerd in de Zuid-Italiaanse regio's Sicilië, Calabrië, Basilicata en Campanië. Ook in andere mediterrane landen zoals Griekenland, Spanje en Marokko wordt deze aardbei geteeld.

De aardbeientelers gebruiken bewortelde stekken die in de zomermaanden in de Noord-Spaanse regio Castilla y Leon worden ontwikkeld. Daar zijn de weers- en bodemomstandigheden immers perfect om plantmateriaal van uitstekende kwaliteit te verkrijgen.

De bewortelde stekken van Marimbella werden in de maand september geplant en gaven na ongeveer 60 dagen al het eerste fruit. Op dit moment is het ras in volle productie in alle streken van het Middellandse Zeegebied.

Op de foto links: kratten met Marimbella-aardbeien. Rechts: beeld van hoe het gewas er momenteel bij staat in het Italiaanse Metapontino-gebied.

Op dit moment vormen de Marimbella-planten een mooie krop en hebben ze veel bloemen en vruchten. De aardbeien zijn van gemiddelde grootte, felrood, zoet en hebben een uitstekende shelf life. De oogst van Marimbella is overvloedig, vanaf de wintermaanden tot ver in het voorjaar.

Voor meer informatie:
Nova Siri Genetics Srl
Via San Maurizio, 46
75025 Policoro (MT) - Italië
info@novasirigenetics.com
www.novasirigenetics.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven