Poolse appelexporteurs beleven drukke tijden

"In december en de maanden daarna zou de vraag naar onze appelen nog verder aan kunnen trekken"

Poolse appelhandelaren beleven momenteel drukke tijden. Eén exporteur vertelt dat de komende twee weken gevuld zijn met orders. De vraag is dit jaar sterk en zal naar verwachting nog verder aantrekken op het moment dat appeltelende landen door hun lokale voorraden heen zijn. 

Mateusz Wajnert, hoofd verkoop bij het Poolse appelexportbedrijf Galster, zegt dat de vraag naar Poolse appelen tot nu toe sterk is geweest. De exporteur is de komende twee weken volgeboekt met orders. "Ik kan wel stellen dat de vraag naar Poolse appelen momenteel goed, zo niet uitstekend, is. Met name sinds vorige week is deze trend duidelijk merkbaar. We implementeren onze programma's bij klanten en onze verpakkingslijnen draaien de komende weken op volle capaciteit." 

Hoewel de feestdagen in aantocht zijn, verwacht Wajnert dat er maar weinig zal veranderen op de markten waar Galster haar appelen afzet. "De komende maanden zal er niks veranderen op onze voornaamste markten. Onze appelen zijn bestemd voor een aantal Europese landen en landen in de Perzische Golf en India. In termen van aantallen zijn Europese landen momenteel onze grootste markten. Ik verwacht dat appelhandelaren in de meeste Europese landen zich in de eerste maanden van het seizoen zullen richten op de afzet van lokaal geteelde appelen. In december en de maanden daarna zal de vraag vanuit deze markten echter toenemen, omdat de eigen appelvoorraden dan verminderen."


Mateusz Wajnert

Sommige Poolse exporteurs gokken dit seizoen op de export naar Egypte, vanwege de sterke vraag. Galster heeft al enige ervaring met de export naar deze markt, maar volgens Wajnert focust het bedrijf zich momenteel op andere markten. "We houden contact met onze Egyptische klanten. In het verleden hebben we wel appelen naar deze markt verladen, maar nu richten we ons op andere markten, evenals op een aantal mogelijke nieuwe markten. Ik noem bijvoorbeeld Colombia, maar ook dichterbij huis hebben we ambities, bijvoorbeeld op de Britse markt," zegt hij tot slot. 

Voor meer informatie: 
Mateusz Wajnert
Galster Sp. z o.o.
Tel: +48 660 042 551
mateusz.wajnert@galster.pl 
www.galster.pl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven