AFS Edition: "Candine kan een van de beste appelen op de markt worden"

Areaaluitbreiding in Portugal voor Candine-appel

Vorige week heeft veredelaar ASF Edition (Agro Selections Fruits) een overeenkomst getekend met Atlantic Portuguese Apple, een bedrijf gevormd door de vereniging van exporteurs van de BGA-appel Maça de Alcobaça. Het akkoord betreft de commerciële ontwikkeling van Candine.

"Candine is een roze-roodachtige appel met een halfzoete smaak. Candine is sappig en knapperig, wat het de perfecte appel maakt om aan de vraag van de markt te voldoen", zeggen ze bij ASF Edition. "Maar ook de goede shelf life draagt bij aan de internationale erkenning van deze appel."

Door de fusie van Atlantic Portugese Apple en Candine zullen de telersorganisaties kunnen handelen onder één merkimago en met premium kwaliteit. Daarmee beoogt het initiatief zich te onderscheiden op de markt.

"Met deze overeenkomst wordt de marktvraag naar lokale en kwaliteitsvolle producten gedekt. Het teeltgebied in Portugal biedt immers de juiste omstandigheden om een appel met een aantrekkelijke rode kleur te verkrijgen", verzekeren ze bij het bedrijf.

Momenteel wordt Candine geteeld op zo'n 500 hectare verspreid over Spanje, Frankrijk en Italië. Daar komt nu ongeveer 150 hectare conventionele teelt en 20 hectare bioteelt bij in Portugal. "We geloven dat het areaal in de toekomst nog verder zal toenemen en dat Candine een van de beste appelen op de markt wordt", aldus de medewerkers bij ASF Edition. "De strategie is op elke markt verschillend, maar uiteraard is het in Frankrijk en Italië, waar de oogst momenteel vandaan komt, erg belangrijk om de appel in de schappen van de retail te krijgen. We moeten ervoor zorgen dat de consument de best mogelijke smaakervaring krijgt."

"Candine heeft een universele smaak die over het algemeen in alle markten wordt gewaardeerd. Het grootste potentieel zien we nu in Europa, China, Taiwan en Thailand," luidt het afsluitend.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven