Jürgen Weiler van Rolf Koch over de eerste Peruaanse druiven:

"Late start overzeese druiven door lang seizoen Frankrijk en Italië"

Het overzeese druivenseizoen van dit jaar is vorige week begonnen, maar wel wat later dan gewoonlijk. "Normaal komen de eerste partijen uit Peru begin november aan. Maar dit jaar zijn zowel de kwaliteit als de aanvoersituatie voor Franse en Italiaanse druiven tot en met de derde week van november zeer bevredigend geweest, zodat het overzeese seizoen nu later op gang komt", verklaart Jürgen Weiler, standmanager van Rolf Koch op de groothandelsmarkt van Karlsruhe.

Jürgen Weiler leidt Rolf Koch nog steeds samen met Bernhard Lensch. Lensch zal op 31 december afscheid nemen van de groothandelsmarkt van Karlsruhe.

Na het einde van het druivenseizoen op het noordelijk halfrond is Peru gewoonlijk de eerste aanvoerbron van het zuidelijk halfrond. "Later leveren andere landen, zoals Chili en Zuid-Afrika, ook aan de markt," zegt Weiler, die uiterst tevreden is over de kwaliteit van de eerste overzeese handelswaar van de Timpson-variëteit. "De eerste stijging van de afzet doet zich gewoonlijk voor in de periode vóór Kerstmis, waarna wij de overzeese partijen verdelen tot maart-april," vervolgt hij.


De eerste witte overzeese druiven van het seizoen komen gewoonlijk uit Peru.

Peruaanse mango's
Begin november zijn ook de eerste mango's uit Peru bij de groothandel in Karlsruhe aangekomen. Volgens Weiler zijn de ingevlogen Peruaanse exoten een stabiel productsegment. "De mango's zijn meestal constant van kwaliteit tot het einde van het seizoen. Hetzelfde geldt voor de prijs, die momenteel rond de 40 euro per doos ligt. Ten slotte zien we een continue vraag, die traditioneel een lichte stijging vertoont in de periode voor Kerstmis."

Voor meer informatie:
Jürgen Weiler
Rolf Koch GmbH - Fruchtprofis Karlsruhe
Weinweg 43
Großmarkt Box 20, 58-60
76137 Karlsruhe, Duitsland
info@fruchtprofis-ka.de     
www.fruchtprofis-ka.de         


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven