Komatha Fresh realiseert ketenverkorting in de aanvoer van Chileense kersen

"Chileense kersen exclusief item geworden, maar nog altijd populair bij de kenners"

Tholen - Als gevolg van de enorme vraag vanuit China zijn de Chileense kersen een behoorlijk exclusief item geworden op de Europese markt. Toch heeft Komatha Fresh uit Amsterdam, onderdeel van een Indiase fruitgigant, de komende weken weer aankomsten van gevlogen Chileense kersen op de planning staan.

"De grote bulk vanuit Chili gaat naar China toe. Met name richting het Chinese Nieuwjaar zijn de Chileense kersen daar een enorm populair item en zijn ze ook extreem duur", vertelt Jan Leegwater van Komatha Fresh. "De Chileense teler Santiago kwam echter op ons pad en hij teelt met zijn compagnons op een areaal van zo'n 100 hectare voor de export naar China en Nederland."

"Santiago teelt alleen Santina vanwege de mooie donkere kleur, het harde vruchtvlees en grote kersen waar dit ras om bekend staat. Alle kersen zijn geteeld onder GlobalGAP. Eerder bracht hij zijn kersen naar het pakstation dat de kersen elders verkocht. Inmiddels heeft men de verkoop zelf ter hand genomen en zo hebben we een mooie ketenverkorting in de aanvoer van Chileense kersen kunnen realiseren", vervolgt de importeur. 

"De kersen worden elektronisch gesorteerd op formaat en kleur. Hierdoor ontstaat er een zeer mooi homogeen product verpakt in een exclusieve doos. Door de directe lijn met de teler en sorteerder is het mogelijk de producten binnen 72 uur van deur tot deur te leveren. De korte lijnen verlengen de verkooptijd bij de eindklant en geeft de mogelijkheid voor klantspecifieke verpakkingen", vertelt Jan.

In de weken 49, 50 en 51 zijn er volop gevlogen Chileense kersen beschikbaar bij Komatha Fresh. "Interesse is er volop. Het blijft ook in Nederland een echt exclusief item, waar bij de echte kenners een goede vraag naar is. Maar het is wel aan de prijs. Je zet niet zomaar een pallet Chileense kersen neer. Dankzij de luchtvracht kunnen we de kersen palletsgewijs importeren en blijft het interessant. We leveren de kersen per pallet (120x5 kg) door heel Nederland."

Voor meer informatie:
Jan Leegwater
Komatha Fresh
+31 (0)6 21 41 26 81
fruits@komathafresh.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven