Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Yellos: een nieuw grapefruitmerk uit Florida

IMG Citrus, een teler die 70% van de grapefruitproductie in Florida in handen heeft, kondigde onlangs het nieuwe grapefruitmerk Yellos aan. 

Yellos is Florida's best bewaarde geheim. Het ras siert de vroege citrusboomgaarden in de staat met haar goudgele vruchten. Met haar  consistente zoetheid biedt dit ras de consument een unieke smaakervaring. In de periode van november tot april zal Yellos het citrusschap in Amerikaanse supermarkten verrijken met een handige, 2-stuks meeneemverpakking.

Hoewel het product nieuw is op de Amerikaanse markt, is Yellos eigenlijk een oud ras dat haar oorsprong in Florida heeft en de witvlezige tegenhanger is van het alom bekende rode grapefruitras Ruby Red. Yellos worden geoogst in boomgaarden die ruim 25 jaar oud zijn en zich voornamelijk in de regio Indian River bevinden. Dankzij het profiel van deze boomgaarden beschikt Yellos over een consistente, unieke zoete smaak. Om de beste smaakkwaliteit te garanderen wordt Yellos alleen tussen november en april vermarkt, tijdens het hoogseizoen van Florida-citrus. 

 

 

In tegenstelling tot rode grapefruitrassen beschikken witte rassen over een kenmerkende goudgele interne en externe kleuring. Dit inspireerde IMG Citrus tot de keuze voor de merknaam Yellos. Zowel met haar smaak als kleur herinnert Yellos consumenten ook tijdens de kille wintermaanden aan het zonnige Florida. Nu er in toenemende mate sprake lijkt te zijn van een trend voor oude, unieke en smaakvolle rassen onder consumenten, zal Yellos zich kunnen positioneren als aantrekkelijke keuze tijdens het winterseizoen. 

Het familiebedrijf IMG Citrus is een verticaal geïntegreerde teler, verpakker en verlader gevestigd in Vero Beach, Florida. Van oudsher is wit Florida-grapefruit bestemd voor exportmarkten, en dan met name Japan, waar er een voorkeur bestaat voor witvlezige rassen en het fruit hoge prijzen oplevert.

"Voor ons is het een logische stap om ons op de Amerikaanse markt te richten. Hier is het Florida-grapefruitmerk sterk ontwikkeld en zijn consumenten op zoek naar unieke smaakervaringen, waarbij zij zich steeds vaker richten op lokaal geteelde en traditionele producten," legt Sydney Allison uit, directeur sales bij IMG Citrus.  

IMG Citrus ziet ook een kans om het aantal 'foodmiles' te reduceren, een doelstelling die het bedrijf deelt met haar Amerikaanse retailklanten. Dankzij de overname van een boomgaard in 2019 is IMG Citrus erin geslaagd om haar productie van witte grapefruit flink op te schalen, waarmee zij haar leidende positie als teler van Florida-citrus heeft weten te consolideren. Deze beschikbaarheid biedt IMG Citrus de unieke mogelijkheid om witte grapefruit opnieuw op de Amerikaanse markt te introduceren in de wetenschap dat er voldoende aanvoer is om retailprogramma's te bevoorraden. 

Yellos is deze winter verkrijgbaar in een handige meeneemverpakking van twee stuks, voorzien van een kleurrijke opdruk in geel-, blauw- en groentinten. De vrolijke verpakking zal consumenten verleiden een netje mee naar huis te nemen. De afbeelding op de voorzijde van de verpakking voert consumenten meer naar de citrusboomgaarden van het familiebedrijf IMG Citrus in Florida, waar het fruit met de hand wordt geplukt en wordt geteeld met respect voor de natuur. 

Aan de achterzijde van het karton staan afbeeldingen van mensen die parasailen aan een zeil in de vorm van een grapefruit en op het strand relaxen met een grapefruit in de hand. De verpakking promoot het zoete en sappige smaakprofiel van Yellos, het hoge vitamine C-gehalte en lage aantal calorieën. Ook staan de voedingswaarde en bereidingstips op de verpakking vermeld, waaronder een recept voor een Sparkling Golden Grapefruit Cocktail.  

Voor meer informatie: 
Caraline Jones
IMG Citrus
+1 352 429 6955
caraline.jones@imgcitrus.com  

Publicatiedatum: