Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
USDA

Raming Egyptische druivenoogst met -17% bijgesteld

De raming van de Egyptische druivenoogst voor 2020/21 is naar beneden bijgesteld. Egypte beleefde een moeilijk druivenseizoen als gevolg van onverwachte weersomstandigheden. In april en mei van dit jaar leidde een hittegolf en veel wind ertoe dat de oogstraming met 17% naar beneden moest worden bijgesteld. De sterke vraag, met name van de exportmarkt, heeft bijgedragen aan een stabilisering van de prijzen. De productie in het marktjaar 2021/22 wordt op 1,4 mln ton geraamd en de export op 170.000 mln ton. Egyptische druiven hebben markttoegang gekregen tot India, Myanmar, Nepal, Brazilië en Servië. 



Productie
De daling kan toegeschreven worden aan de hittegolf in maart en april 2021 en de krachtige wind gedurende de bloei van met name vroege druivenrassen. De opbrengsten per hectare daalden van 29 naar 24 ton. Voor het marktjaar 2021/22 (oktober-september) wordt de Egyptische druivenoogst op 1,43 mln ton geraamd en dat betekent een groei van 22% ten opzichte van het jaar daarvoor. Er worden dit jaar gunstige weersomstandigheden verwacht. Daarnaast implementeren telers in toenemende mate nieuwe technologieën en jaagt de groeiende vraag de teelt aan. 

Klik hier voor het hele rapport

Publicatiedatum: