Europees seizoen Jazz-appelen goed van start

De eerste Jazz-appelen van het seizoen zullen deze week Europese supermarkten bereiken. T&G Global laat weten onder de indruk te zijn van de rijke kleuring en zoetzure smaak van de nieuwe Jazz-oogst. 

Frank Alluine, European Varietal Development Manager van T&G Global, vertelt dat het bedrijf een recordoogst appelen van een bovengemiddelde kwaliteit verwacht dit seizoen. "Onze Jazz-appelen zien er geweldig uit in termen van kleuring, textuur en smaak. Deze kwaliteit van de nieuwe oogst is te danken aan de inspanningen van onze enthousiaste telers die te maken hadden met uitdagende weersomstandigheden."

"We rekenen in onze Europese teeltgebieden, in Frankrijk, zuid-Tirol, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, op een recordoogst van zo'n 40.000 ton. Het seizoen in het Verenigd Koninkrijk is eveneens voorspoedig verlopen en hier wordt een oogst van 8.000 ton verwacht."

Alluine laat weten dat de Jazz-appelen dit seizoen buitengewoon knapperig, sappig en fris van smaak zijn, wat perfect aansluit bij de nieuwe uitstraling van het merk. "Eerder dit jaar fristen we de 'look' van ons merk op om de unieke kwaliteitskenmerken en het bijzondere smaakprofiel van Jazz te benadrukken. We ontwikkelden nieuwe verpakkingen om de consumptie van Jazz als tussendoortje te ondersteunen." 

Dit seizoen worden er in Europa nieuwe recyclebare verpakkingen uitgerold die passen bij de duurzaamheidsdoelstelling van het bedrijf om tegen 2025 uitsluitend nog 100% recyclebare verpakkingen te gebruiken. "Duurzaamheid staat centraal bij de teelt. Bijna 80% van onze Europese appelen worden in Frankrijk geteeld, waar alle telers in het bezit zijn van het High Environmental Value-certificaat. Om in aanmerking te komen voor deze certificering dienen onze telers volgens strenge eisen te werken, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaam waterbeheer en het behoud van biodiversiteit."

“Met onze opvallende nieuwe verpakking en smaakvolle appelen zijn we er vrij zeker van dat ons een vruchtbaar nieuw seizoen te wachten staat!"

Voor meer informatie:
Enzafruit New Zealand 
Tongersesteenweg 135
3800 Sint - Truiden (België)
+32 (0) 11 689 941
info@enzafruit.be    
www.jazzapple.com     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven