Duitse boerenkoolseizoen op 1 november officieel van start

Ook al heeft boerenkool tegenwoordig niet meer per se vorst nodig, veel consumenten en telers wachten de koudere dagen en nachten met vorst af zodat de boerenkool echt goed smaakt. Vanaf september wordt de snelgroeiende bladkoolsoort geoogst tot ver in de wintermaanden januari en februari.

Met het motto "Hallo boerenkool" wordt op de eerste zondag van november op het marktplein in Oldenburg, de 'kooltour-hoofdstad' van Duitsland, het seizoen officieel geopend. Nadat het openingsfeest afgelopen jaar niet doorging vanwege de coronapandemie, staat er dit jaar voor 7 november een uitgebreid programma met enkele stands evenals eet- en drinkmogelijkheden gepland, deelt de Landvolk-Pressedienst mee. Daarbij worden de coronamaatregelen in acht genomen.

In het Weser-Ems-gebied rondom Oldenburg plant men jaarlijks bijna 2.000 ton boerenkool - meer dan één tiende van alle boerenkool in Duitsland. In 2020 teelde men volgens cijfers van het Duitse Bureau voor de Statistiek alleen in Niedersachsen 7.571 ton boerenkool; alle koolgroenten bij elkaar (broccoli, bloemkool, boerenkool etc.) groeiden op 3.175 hectare. Boerenkool wordt echter in heel Niedersachsen geoogst en direct in de regio verkocht.

Bron: LPD


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven