Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mogelijk collectieve procedure van gedupeerden van frituurvetkartel

Afnemers van gebruikt frituurvet hebben onderling afspraken gemaakt over de prijs die ze aan ondernemers betalen. Dat is in strijd met het kartelverbod, heeft de Autoriteit Consument en Markt geoordeeld. Horecaondernemer die benadeeld zijn kunnen een schadevordering instellen. Gedupeerden kunnen ook samen een procedure starten tegen de karteldeelnemers. Branchevereniging ProFri wil onderzoeken of daar belangstelling voor bestaat.

ProFri gaat tevens in gesprek met andere brancheverenigingen, zoals de Vereniging Chinees-Aziatische Horeca Ondernemers, het Nederlands Horeca Gilde en Koninklijke Horeca Nederland. In potentie zijn er tienduizenden gedupeerden. Gezamenlijk optreden ligt daarom voor de hand. Bij voldoende belangstelling wordt er naar de economische aspecten van de zaak gekeken. De vraag is hoe groot de schade precies is en of de schuldenaars voldoende financieel draagkrachtig zijn.

bron: ProFri

Publicatiedatum: