Bloemkool Lucex bestand tegen tropische temperaturen

Het Siciliaanse bedrijf Bonavia in Siracusa is eigendom van de gebroeders Attardo en beslaat meer dan 40 hectare. Twintig daarvan zijn gewijd aan de teelt van citroenen, tien aan de teelt van sla, vijf aan aardappelen en vijf aan bloemkool.

“Dit seizoen was nogal uitdagend wat betreft het weer. Desalniettemin hebben wij goede resultaten behaald. Ondanks de hoge temperaturen van juli tot eind september oogsten we een praktisch perfecte bloemkool. Ons geluk was het advies op te volgen van Salvatore Adamo van Seminis, die ons sinds vorig jaar het bloemkoolras Lucex laat uitproberen. Het is bijna een wonder, als je bedenkt dat deze bloemkool altijd wit is en perfect groeit volgens de voorgeschreven 60 dagen vanaf het uitplanten tot de oogst. Wij hebben Lucex op 20 juli geplant en zijn op 20 september begonnen met oogsten”, zegt Antonio Attardo.

Salvatore Adamo en Antonio Attardo

“Momenteel zijn de prijzen gelijk met die van vorig jaar voor dezelfde periode en het is typerend voor dit ras dat de prijzen dalen naarmate het seizoen vordert en het koude weer zijn intrede doet. Lucex blijkt een zeer winterharde plant te zijn. Er is momenteel veel vraag naar en wij blijven profiteren ten opzichte van onze concurrenten die hun gewassen later op de markt brengen, als de prijzen zullen dalen naarmate het aanbod toeneemt.” 

De Lucex bloemkool heeft de eigenschap dat het altijd een heldere, uniforme witte kleur over het gehele oppervlak behoudt, zelfs wanneer het aan zonlicht wordt blootgesteld.

Het is een ras dat geschikt is voor een zeer vroege cyclus en het heeft zich goed aangepast aan de uitzonderlijke temperaturen, die in de provincie Siracusa deze zomer 48°C bereikten.

Voor meer informatie:
Antonio Attardo
Soc. Agr. Bonavia dei F.lli Attardo
C.da Bonavia
96100 Siracusa - Italië
+39 3665459126
agricolabonaviasrl@gmail.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven