Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Italiaanse perensector in zwaar weer

"We balanceren op het randje"

Naast een verscheidenheid aan traditionele gewassen presenteert Julius (onderdeel van het Italiaanse Ceccarelli Giulio) enkele noviteiten voor het herfstseizoen. Zo zal de gele kiwi worden aangeboden in een verpakking van FSC-karton, bestemd voor een grote Duitse keten.

“Het gaat om de gele Soreli kiwi’s, die wij telen sinds 2010. In de herfst van datzelfde jaar brachten wij het op de markt onder het geregistreerde handelsmerk Juliusgold. Inmiddels bieden we dit gewas aan in verschillende soorten verpakingen”, zegt Ettore Ceccarelli.

“Vanaf juli ging het steeds beter met de abrikozen. In september nam de belangstelling zoals altijd af, terwijl wij voor perziken en nectarines tot dusver een bevredigende afzet hebben gehad.”

De situatie in de perensector is complexer. “Ik heb de indruk dat de perensector gebukt gaat onder een soort onzichtbaar spook. De regio Emilia Romagna is het meest geschikt om peren te telen, maar dit zogenaamde spook gooit roet in het eten.”

“Ik ben net terug van een reis naar België en Duitsland om nieuwe perenrassen te evalueren en in die landen heb ik een bevredigende teelt gezien. In deze landen zorgt de Aziatische wants nauwelijks voor problemen. In de Duitse winkels zag ik dat er geen tekort aan peren was, maar er werden meer rassen aangeboden.”

“De komende jaren zijn er echt maatregelen nodig om het inkomen en vooral de hoop te herstellen van de perentelers. Economische steun voor schade door de vorst en insecten is een goede zaak, maar we moeten het onderzoek stimuleren om uit deze patstelling te komen. Er is een gebrek aan wapens en concrete strategieën. Het is misschien wat kort door de bocht, maar het risico bestaat dat de hele Italiaanse perensector verdwijnt. We balanceren op het randje”, concludeert Ceccarelli.

Voor meer informatie:
Ettore Ceccarelli
Ceccarelli Giulio Srl 
Via della Frasca, 7
47020 Longiano (FC) - Italië
+39 0547 53055
commerciale@juliusfruit.it
www.juliusfruit.it 

Publicatiedatum: