Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
William Trapon, Trapon Champignons:

"Vijf keer meer wilde blauwe bessen dan normaal"

Het bedrijf Trapon Champignons is gespecialiseerd in seizoensproducten die middenin de natuur worden geoogst. Deze week wordt het wilde blauwe bessenseizoen afgesloten. Volgens William Trapon heeft het bedrijf een uitstekend seizoen gehad, met partijen die de afgelopen twintig jaar zelden zo groot zijn geweest.

"De weersomstandigheden hebben voor een ongeƫvenaarde bloei gezorgd, die resulteerde in partijen die vijf keer groter waren dan normaal. Tijdens de laatste vorstperiode, die vooral voor de abrikozen rampzalig was, waren de blauwe bessenstruiken op grote hoogte nog niet uitgebloeid. De vruchten hadden daardoor geen last van de vorst. Na deze periode hadden we drie maanden lang te maken met zacht en vochtig weer, dat zorgde voor een permanente bloei. De blauwe bessen werden haast te zwaar voor de struiken waaraan ze groeiden. Volgens de bessenplukkers was de laatste keer dat we zulke grote partijen blauwe bessen hadden alweer bijna 50 jaar geleden - in 1974."

Volgens William is het niet alleen een uitstekend seizoen wat betreft de grootte van de partijen, maar ook wat betreft de kwaliteit van de bessen en de lengte van het seizoen. "Om de partijen ook echt een langere periode op de markt te kunnen brengen, moesten we echter ook nog andere verkooppunten zien te vinden. Daarnaast hebben we veel fruit ingevroren en een deel van de oogst in Polen laten sorteren, omdat we hier in eigen land geen middelen voor hadden."

Hoewel het bedrijf nog steeds partijen van 1,5 ton per dag afzet is voor Trapon Champignons na deze week het wilde blauwe bessenseizoen afgelopen. "We stoppen niet met het seizoen, omdat omdat er geen bessen meer zijn, maar omdat ze doorrijpen. Er hangt nog zoveel fruit in de struiken dat het onmogelijk is om echt alles te plukken."

Voor meer informatie:
Trapon Champignons
+33 (0)4 73 82 20 08
trapon.champignons@orange.fr   
www.traponchampignons.fr    

Publicatiedatum: