Dunne en geheel recyclebare topsealverpakking

StePac, specialist in AGF-verpakkingen, heeft haar assortiment topsealverpakkingen uitgebreid met een nieuwe oplossing die het segment retailverpakkingen een boost zal geven. Haar uitgebreide portfolio omvat nu een dunne, geheel recyclebare, hersluitbare folie die geschikt is voor het afdekken van schalen en punnets voor zomerfruit, vers gesneden AGF en meer. 

De folie werd voorzien van de MAP-technologie tegen condensvorming en beschikt over eigenschappen die de houdbaarheid van verse AGF aanzienlijk verlengen met behoud van kwaliteit en voedingswaarde. De ingebouwde MAP-eigenschappen remmen de respiratie in de verpakking, vertragen het verouderingsproces en voorkomen bederf onder invloed van bacteriën. 

Dunnere en geheel recyclebare topsealverpakking
“We nemen het voortouw in de transitie van traditionele clamshellverpakkingen voor vers zachtfruit naar dunne, duurzame en aantrekkelijkere topsealoplossingen," zegt Gary Ward, business development manager bij StePac. "Deze omschakeling biedt diverse voordelen. Ten eerste levert het een plasticbesparing van 25% tot 30% op ten opzichte van de gebruikelijke clamshells. Ten tweede is het geheel recyclebaar en ten derde verlengt het de houdbaarheid van de producten waarmee voedselverspilling kan worden teruggedrongen. Al deze aspecten sluiten aan bij onze duurzaamheidsstrategie. Tenslotte komt de verpakking ook de voedselveiligheid nog ten goede." 

Deze oplossing wordt door het Israëlische bedrijf Rafkor al benut om de houdbaarheid van zomerfruit op de thuismarkt te verlengen. Het bedrijf verpakt en vermarkt fruit dat wordt geteeld door telers in de regio Boven-Galilea. "Sinds we de geheel recyclebare topsealverpakking van StePac gebruiken voor onze kersen, lychees, steenfruit en peren is er minder sprake van verspilling en krijgen we minder kwaliteitsclaims van onze klanten," vertelt Haviv Aharon, CEO van Rafkor. 

Hersluitbaar voor gemak onderweg
De hersluitbare topsealverpakkingen van StePac winnen terrein. Het innovatieve topseal bestaat uit een tweelaagse gelamineerde structuur met een drukgevoelig kleefmiddel ertussenin. Een  uitgestanst vak in de onderste folielaag vormt een venster, waardoor het verpakte product goed zichtbaar is. Dit vak kan in elk gewenst formaat worden uitgestanst. Het kleefmiddel tussen de lagen is dermate sterk dat de bovenlaag tot wel 20 keer kan worden verwijderd en opnieuw gesloten en is toepasbaar voor PET- en PP-schalen, evenals voor duurzame materialen. Iedere keer dat de verpakking opnieuw wordt gesloten, treedt de MAP weer in werking, zodat de productkwaliteit behouden blijft. 

"Het hersluitbare foliedeksel is daarnaast voorzien van een veiligheidszegel, wat de klant de garantie biedt dat de verpakking voor aankoop niet is geopend. Ward herinnert aan de paniek die twee jaar geleden in Australië ontstond toen er metalen naalden in  aardbeienverpakkingen werden aangetroffen. 

Voor meer informatie: 
Hila Nagel
StePac
+972 4612 3500
info@StePac.com
www.StePac.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven