20% stijging areaal groenten, fruit en kruiden uit kassen volgens eisen PlanetProof

Per 1 september is het areaal voor groenten, fruit en kruiden geteeld in tuinbouwkassen met 20% gestegen naar ruim 3.500 hectare. In totaal is het areaal plantaardige producten volgens de eisen van On the way to PlanetProof met 8% verder gegroeid naar 47.103 hectare. Dit in vergelijking tot 1 januari 2021. In totaal telt On the way to PlanetProof nu ruim 2.500 deelnemende bedrijven.

De sierteelt uit kassen is uitgegroeid tot 290 hectare; een toename van 23% ten opzichte van 1 januari 2021. Het aantal bedrijven groeide met 33% maar is met 40 nog relatief gering. SMK geeft als mogelijke verklaring voor de groei de toename van het aantal gecertificeerde bloemisten voor de Barometer Duurzame Bloemist naar totaal 340 bedrijven. Deze bloemisten moeten voor hun certificaat duurzamere bloemen en planten inkopen.

Ambitie sierteelt: Tuinbranche Nederland stimuleert On the way to PlanetProof
Dit jaar publiceerde Tuinbranche Nederland haar rapport ‘Ambitie gewasbescherming  in de sierteelt van de Nederlandse Tuinretail 4.0 2021-2023’. Daarin is certificering een van de doelstellingen: “Het algemeen streven van Tuinbranche Nederland is om, in lijn met de Floriculture Sustainability Initiative doelstellingen, samen met de hele sector toe te werken naar 90% gecertificeerd in 2025.

Tuinbranche Nederland stimuleert – naast certificering voor MPS en GlobalG.A.P. - On the way to PlanetProof, Productproof en Groenkeur om IPM en verbeterprocessen bij de kweker te bevorderen. Retailorganisaties spannen zich in om klanten transparantie te bieden en naar hen te communiceren over milieucertificering”, aldus Tuinbranche Nederland.

On the way to PlanetProof heeft volgens SMK al een aanzienlijke bekendheid bij consumenten opgebouwd. Daarmee kan de sierteelt verkopende sector in Nederland profiteren in hun communicatie over duurzamere producten. SMK roept inkopers van sierteeltproducten dan ook op om – net zoals in supermarkten – zo veel mogelijk te vragen naar On the way to PlanetProof gecertificeerde duurzamere producten. Daarmee kunnen hun klanten ook in deze sector in toenemende mate een duurzamere keuze maken.

Bron: SMK


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven