Tweede productielocatie Hessing gecertificeerd met keurmerk On the way to PlanetProof

Productielocatie Zwaagdijk voldoet aan de eisen van het topkeurmerk On the way to PlanetProof. Daarvoor ontving Hessing Supervers vandaag het On the way to PlanetProof certificaat. Dit jaar in juli is al de productielocatie in Belfeld gecertificeerd. Met de certificering kan Hessing nu nog meer van haar vers gesneden groente met het On the way to PlanetProof logo op de markt brengen. Producten met het keurmerk zijn duurzamer geproduceerd en dragen bij aan een vruchtbare bodem, schonere lucht en biodiversiteit, meldt Hessing.

De eerste OtwtPP-producten liggen al in het schap 
95 procent van de groente van Hessing Supervers voldoet aan de eisen van On the way to PlanetProof (OtwtPP). Om het keurmerk in de winkel te mogen gebruiken dienen ook de productielocaties gecertificeerd te worden. Dat is nu voor twee van de drie grote productielocaties van Hessing gelukt. De eerste resultaten zijn al zichtbaar in de winkel. Het OtwtPP-keurmerk staat bijvoorbeeld al op de gesneden ijsbergsla verpakking in PLUS supermarkten. Meer producten zijn binnenkort ook bij andere retailers en klanten van Hessing beschikbaar


Foto: Coert Bregman van SGS Nederland On the way to PlanetProof reikt het certificaat uit aan Frank Hessing, algemeen directeur Hessing Supervers.

Minder water, afval en energie
Frank Hessing, algemeen directeur Hessing Supervers: "We hebben hard gewerkt om aan de strenge eisen van OtwtPP te voldoen. We maken bijvoorbeeld gebruik van groene energie en nemen maatregelen om water, energie en afval te besparen. Ik ben ontzettend trots op deze ontwikkelingen!" Ook Coert Bregman van certificatie instelling SGS Nederland is verheugd over de stappen die Hessing zet: "Hessing Supervers voldoet aan alle eisen van het OtwtPP-topkeurmerk en levert daarmee een bijdrage aan het verduurzamen van de sector. Mooi om te zien dat Hessing een eigen milieustraat heeft en de reststromen naar On the way to PlanetProof koeien gaan."

On the way to PlanetProof stelt strenge eisen aan telers
De groente van Hessing komt voor een groot deel uit Nederland. Veel koolsoorten, prei en wortel worden in ons land volop geteeld. De telers voldoen aan de strenge eisen van On the way to PlanetProof. Zo werken ze aan schonere lucht, een vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit en biodiversiteit. Om jaarrond gesneden groenten te kunnen leveren, haalt Hessing in de winter bloemkool, sla en rucola uit landen als Spanje en Italië. Ook daar gelden de eisen van On the way to PlanetProof. Met de certificering van de productielocaties van Hessing kunnen al deze gesneden groente met het keurmerk erop jaarrond naar de winkel.

Voor meer informatie:
Hessing Supervers
Nieuwmarkt 8
1681 NP Zwaagdijk  
0228-351760
communicatie@hessing.eu 
www.hessingsupervers.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven