Certificeringen en uitbreiding in komkommer bij Growers United

Na oplevering van de nieuwe verpakkingslocatie Growers United Maasdijk zijn stapsgewijs de verpakkingsactiviteiten van Prominent Maasland, Green Diamonds Packing, DC Sweetpoint en Purple Pride samengebracht op deze nieuwe locatie. Het certificeringsproces is grotendeels afgerond, de audits zijn succesvol verlopen.

De certificaten IFS Food en BRC Food voor tomaat, puntpaprika en aubergine zijn toegekend evenals QS Wholesale. Voor komkommer zijn BRC Food en QS Wholesale toegekend. De nieuwe verpakkingslocatie draait sinds najaar 2020.


QFS manager Jacques Wolbert voor de Wall of Fame met behaalde
certificaten

Uitbreiding activiteiten Green Diamonds Packing
Naast het verpakken van komkommer heeft Green Diamonds Packing de activiteiten uitgebreid met het centraal sorteren van komkommer. Hierdoor kunnen telers binnen Growers United wisselen van teelt zonder dure investeringen in sorteer- of verpakkingslijnen. Recent zijn een paar tomatentelers binnen Growers United (deels) overgestapt naar de teelt van komkommer. Green Diamonds Packing is onlangs geaudit en de scope van het BRC Food certificaat is uitgebreid met het sorteren van komkommer.

Afronding certificering
Eind 2020 zijn de verpakkingsactiviteiten voor tomaat gestart in Maasdijk. Begin 2021 zijn de verpakkingsactiviteiten van zoete puntpaprika, aubergines en komkommer verhuisd naar Maasdijk. Een nieuwe verpakkingshal met nieuwe productielijnen en producten brengt veel uitdagingen met zich mee. “We verwachten voor het eind van het jaar dat we voor alle sorteer- en verpakkingsactiviteiten beschikken over alle certificaten voor de locatie Maasdijk”, volgens QFS manager Jacques Wolbert. 

Voor meer informatie:
Growers United
www.growersunited.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven