Emanuel Sluis, Service2Fruit:

"Houtverkoop peren voortvarend verlopen, appelen stuk moeizamer"

Tholen - De hardfruitpluk is in alle hevigheid losgebarsten. "Waar in de peren de houtkoopperiode voortvarend is verlopen, was dat voor de appelen op het hout een stuk moeizamer", constateert Emanuel Sluis van handelsplatform Service 2Fruit.

"Vooral de prijs van Conference en Comice is goed geweest. Telers die een normale oogst tot hun beschikking hebben, kunnen daar goed mee weg. De prijs van de Doyenné du Comice-peren is dankzij de interesse uit Italië en de mindere oogst zelfs verder gestegen naar een prijsniveau rond de 75 cent en ook de Conference wordt voor 60 cent verkocht. De andere peren liften allemaal mee. Ook naar de Lukassen, vanouds meer een handelspeer dan een houtkooppeer begint op dit moment meer vraag te komen", vertelt Emanuel.Volgens hem is het aantal traditionele houtaankopers door de jaren heen weliswaar wat minder geworden, maar is er dit jaar meer op het hout gekocht dan vorig jaar. "Maar er zijn nog altijd genoeg telers die vertrouwen hebben in hogere prijzen en ervoor kiezen om zelf te gaan koelen. Al met al zien de vooruitzichten voor het perenseizoen er goed uit. De misoogst van de Abate Fetel-peren in Italië geeft wel stemming in de markt. Er hebben hier veel Italianen rondgereden."

Voor de appelen, die veelal aangewezen zijn op de binnenlandse afzet, is de situatie momenteel moeizamer. "De Elstar wordt met een prijs van 45-50 cent nog redelijk beloond, maar verder is er veel terughoudendheid. Zo is de situatie voor de Jonagold redelijk dramatisch te noemen. Die worden op het hout ook nog weinig verkocht omdat de oude nog in de weg zitten. En met de Poolse oogst in het achterhoofd is er op korte termijn ook weinig spektakel te verwachten."

Voor meer informatie:
Emanuel Sluis
Service2Fruit
De Ooyen 15A
4191PB Geldermalsen
+31 885 321 300
info@service2fruit.com 
www.service2fruit.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven