Franco Altamore, Sicilia Bedda:

"We verwachten dat de prijzen voor gele meloenen binnenkort weer zullen aantrekken"

Bij het Siciliaanse teeltbedrijf Sicilia Bedda is het gele meloenenseizoen medio juni van start gegaan en tot nu toe verloopt alles gesmeerd. "Dit jaar denken we de laatste meloenen te oogsten rond eind september of begin oktober. Daarna gaan we nog zo’n 15 à 20 dagen door met de afzet van het opgeslagen product en dan leunen we al dicht aan tegen 1 november", vertelt Franco Altamore, die samen met Tommaso Ciaccio het bedrijf leidt.

"Alles is verlopen zoals gepland voor de vroege meloenen, maar de zomerhitte heeft de oogst van de middellate gewassen met ongeveer 20 dagen vervroegd, waardoor we toch wat overlap kennen met andere fruitsoorten."

"De telersprijzen zijn behoorlijk stabiel in 2021 en ze hebben op geen enkel moment uitzonderlijke waarden bereikt. In de beginweken, dat wil zeggen in juni, lagen ze rond de € 0,40 per kilo, en als er zich al eens schommelingen voordeden, waren die onbeduidend qua intensiteit en duur. Nu zitten we rond de € 0,30 per kilo", merkt de expert op.

"Momenteel loopt de afzet niet zo vlot, maar met het vooruitzicht van iets zachtere temperaturen voor de komende dagen en vooral met het einde van het seizoen in het noorden, verwachten we dat de handel weer wat aantrekt en de prijzen nog een opwaartse beweging maken vooraleer ze normaal gezien weer gaan dalen naar het einde van het seizoen toe."

"We blijven rotsvast in dit product geloven, zozeer zelfs dat we dit jaar ons areaal met 20% hebben uitgebreid. Vorig seizoen hadden we 150 hectare en onze commerciële partners waren heel tevreden over onze gele meloenen. Dat zie je ook dit jaar, want we hebben genoeg bestellingen binnengekregen. Onze maatvoering voorziet perfect in de behoeften van de supermarkten én de groothandelsmarkten in heel Italië, dat toch onze voorkeursbestemming blijft. Frankrijk, Duitsland, België en Nederland zijn, in die volgorde, de belangrijkste exportmarkten, maar het gaat echt wel om kleine hoeveelheden, met name voor klanten die zich toeleggen op de afzet van nicheproducten. We beleveren hen dan ook met een zeer specifieke selectie", besluit Franco Altamore.

Voor meer informatie:
Az. Agr. Sicilia Bedda SS
Franco Altamore en Tommaso Ciaccio
+39 388 355 2614
siciliabedda@legalmail.it
www.melonisiciliabedda.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven