Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chili: Opmerkelijke reductie van CO2-voetafdruk door teelt van bio-appelen

"Als onderdeel van de strategische doelstellingen van ons bedrijf en met het idee om voorop te blijven lopen op het gebied van innovatie en technologie in de sector, hebben we in 2014 het bio-programma gepromoot om traditionele appelboomgaarden om te vormen tot bio-boomgaarden, omdat we de biologische fruitteelt beschouwen als een gezond en veilig alternatief vanuit milieu-, sociaal-cultureel en economisch oogpunt," zegt Felipe Casanova, commercieel manager van het Chileense teeltbedrijf Copefrut, dat meer dan 65 jaar ervaring in de teelt en export van traditioneel vers en biologisch fruit heeft. 

Het bedrijf levert momenteel biologische blauwe bessen, kersen en appelen, die Europese, Chileense, Braziliaanse en Amerikaanse certificeringen hebben.

Een bijkomende cruciale stap was het verkrijgen van de CarbonNeutral-certificering, die door meer dan 300 bedrijven in 30 landen wordt gebruikt.

Zo besloot Copefrut zijn CO2-voetafdruk in de aanbodketen van bio-appelen te meten, een actie die hen in staat stelde de CO2-uitstoot van de levering van fruit aan de Verenigde Staten en Europa gedurende twaalf maanden te evalueren.

Op die manier werd de CO2-voetafdruk van het transport van 6.060 ton bio-appelen gecompenseerd via drie kritieke projecten. Het equivalent van 1.378 ton CO2 dat bij het verladen van de appelen vrijkwam, komt overeen met het volledig opladen van meer dan 175 mln mobiele telefoons, het dagelijks gebruik van bijna 300 voertuigen per jaar of het jaarlijkse energieverbruik van 160 woningen.

Voor meer informatie:
Copefruit
www.copefrut.com 

Publicatiedatum: