Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe aardappelnet van Norma bespaart jaarlijks circa 630 ton plastic

Norma bespaart op plastic en gaat daar ook bij de aardappelen mee door. De nieuwe netten waarin de aardappelen verpakt worden zijn ware milieubeschermers. Bij een gelijkblijvende scheurbestendigheid wordt er tot wel 40 procent minder plastic verbruikt. Banderollen en netten zijn straks bovendien uit hetzelfde materiaal en maken zo het zorgvuldig weggooien nog eenvoudiger. De levensmiddelendiscounter uit Nürnberg bespaart op deze manier circa 630 ton aan grondstoffen en maakt zet daarmee de volgende stap binnen het duurzaamheids-offensief van het bedrijf.

Nieuwe netten, gebruikelijke levensmiddelkwaliteit
De aardappelen van het eigen merk Bio Sonne worden per direct in de CLAF® netten aangeboden, Erntekrone volgt binnenkort. Met 23 gram plastic per vierkante meter zijn er bij de productie van de netten voor 1,5 kilo bio-aardappelen minder grondstoffen nodig dan bij gebruikelijke producenten (55g per vierkante meter). De clou bij de nieuwe verpakkingen is bovendien dat de banderol - die voorheen uit polyethyleen en polypropyleen (PE/PP) bestond - nu alleen nog polyethyleen bevat. Aangezien het net eveneens geheel uit polyethyleen gemaakt is, wordt de recycling zo verbeterd. Bovendien overtuigt dit materiaal door haar 100% recyclebaarheid.

De aanpassing van de bio aardappelnetten lijkt op het eerste gezicht een minimale verandering, maar heeft een groots effect. Want het gewicht van de jaarlijks door Norma verkochte verpakkingen lag voor de aanpassing op in totaal circa 1.600 ton plastic. Nu het CLAF-systeem wordt ingezet, reduceert deze waarde zich met circa 630 ton.

Publicatiedatum: