Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In Nordrhein-Westfalen 34,2% minder aardbeien uit de volle grond geoogst

De aardbeientelers in Nordrhein-Westfalen teelden dit jaar op een vollegrondsareaal van 1.930 hectare (−7,4 procent) 17.347 ton aardbeien. Onder hoge overkappingen (inclusief kassen) werden op 439 hectare (+0,9 procent) ook nog eens 7.410 ton aardbeien geoogst. Information und Technik Nordrhein- Westfalen, het Bureau voor de Statistiek van de Duitse deelstaat, deelt aan de hand van voorlopige resultaten uit de groententeeltenquête mee dat de oogst uit de volle grond 34,2 procent lager en de oogst uit bedekte teelt 17,4 lager uitviel dan vorig jaar. Van grote invloed op deze oogstdaling was naast het gereduceerde areaal ook de vertraagde oogststart door het koude, vochtige en zonarme voorjaar. Daarnaast leidden de bovengemiddeld hoge temperaturen in juni met aansluitend noodweer zowel tot kwantiteitsverlies alsook kwaliteitsverlies bij de aardbeien uit de volle grond.

Verder deelde het statistiekbureau mee dat in 2021 in Nordrhein-Westfalen het aspergeareaal met circa 2,3 procent ten opzichte van het voorgaande jaar was afgenomen naar 3.774 hectare. De totale aspergeoogst viel met 18.696 ton zo'n 5,3 procent kleiner uit dan in het voorgaande jaar.

Meer informatie is hier te vinden. 

Publicatiedatum: