Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voor derde jaar op rij mislukte perzikenoogst België

Tholen - Opnieuw is de perziken oogst van Ludo Rosseels, één van de laatste Belgische perzikentelers, getroffen door vorst en daar kwam de regen nog eens overheen. "De oogst is bijna helemaal verloren. Ik schat dat de opbrengst nog maar 10 procent is van wat het normaal zou moeten zijn", zegt Ludo. De perziken staan tot een maand eerder in bloei dan appels en peren en dat maakt ze extra kwetsbaar voor vorst. "Begin februari is het -12 geweest en de maanden april en mei was het zeer koud en nat, daardoor zijn de bloemen niet aangespeend", zegt Ludo. In totaal is 3,5 hectare aan perziken verloren gegaan.


Ludo Rosseels, één van de laatste perzikentelers in België

Smaakvolle perziken
Dit is het derde jaar op rij dat de oogst van de perziken tegenvalt. "Gelukkig is dit niet het enige waar ik van afhankelijk ben", zegt Ludo. "De pruimen staan er gelukkig een stuk beter bij." Vroeger in de jaren '50 waren er meer perzikentelers, maar nu is Ludo voor zover hij weet de enige in zijn soort. De perziken die Rosseels oogst verkoopt hij in een stand bij de boomgaard. "Doordat de perziken hier rijp worden geplukt, is de smaak een stuk beter dan het geïmporteerde product. Normaliter komen mensen vanuit de hele regio om perziken. Nu plukken we nog één dag in de week om de onkosten te dekken, maar de opbrengst valt erg tegen. Het is moeilijk maar hopelijk komen er betere jaren aan, met minder nachtvorst", aldus Ludo.

Voor meer informatie:
Ludo Rosseels
+32(0)475 63 4230 
rosseels.ludo@scarlet.be