Peter Verschuren: "Perceel van de ene telers staat blank, de andere moet beregenen"

Beperkt aanbod zorgt voor goede vraag naar broccoli

Tholen - De sterk wisselende weersomstandigheden hebben hun weerslag op de broccoliteelt. "Een gedeelte van Limburg stond blank en in Noord-Holland zijn ze aan het beregenen, zo extreem zijn de verschillen. Zelf hebben we hier behoorlijk wat neerslag gehad, maar dat was van de ene op de andere dag over", constateert broccoliteler Peter Verschuren uit Raamsdonk. "De hittegolven van de afgelopen jaren troffen eigenlijk iedereen. Nu is de situatie per teler verschillend."

"Die weersperikelen hebben ook hun weerslag gehad op de kwaliteit. Tot halverwege vorige week was de kwaliteit van de broccoli best problematisch", constateert Peter. "Het beperkte aanbod zorgt er wel voor dat de prijzen redelijk op niveau zijn. Dat was de afgelopen weken ook wel het geval, maar door de uitval en kwaliteitsproblemen hadden we die prijzen ook wel nodig."

"Het beperkte aanbod zorgt er wel voor dat er een behoorlijke vraag is naar broccoli. Ook de weersomstandigheden in Duitsland zullen zijn weerslag hebben op de markt", verwacht de teler, die aangesloten is bij The Greenery.  "Ik verwacht dat door het lagere aanbod de prijzen nog wel verder zullen stijgen, maar zoals altijd blijft het koffiedik kijken."

Voor meer informatie:
Peter Verschuren
Verschuren Broccoli
Kerklaan 1
4944 VA Raamsdonk
T: 0162 - 51 94 91
verschurenbroccoli@gmail.com     
www.verschurenbroccoli.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven