Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Moeilijk seizoen voor Egyptische druiven

"Egyptische druivenoogst 40% lager, prijzen aanzienlijk hoger"

Het Egyptische druivenseizoen is nogal uitdagend geweest, stelt een exporteur. De weersomstandigheden zorgden ervoor dat de opbrengst met maar liefst 40% daalde, wat weer leidde tot hogere prijzen omdat de vraag niet afnam.

Volgens Mostafa Ali van Nile Establishment for International Trade is het Egyptische druivenseizoen dit jaar onstuimig geweest. "Voor druiven is dit seizoen over het algemeen zeer uitdagend geweest met een goede markt en kansen door een tekort aan aanbod. De grootste uitdaging was het feit dat er minder is opgebracht in vergelijking met de voorgaande jaren. De weersomstandigheden zijn hiervoor de belangrijkste reden, aangezien zij de teelt hebben beïnvloed en tot 30 à 40% kleinere opbrengst hebben geleid. Uiteraard heeft dit gevolgen voor de kosten om deze verliezen voor de telers te compenseren. Daarnaast heeft het tekort geleid tot een goed prijscijfer op de verschillende markten zoals de EU, het Verre Oosten en Afrika."

Ali stelt dat de vraag groter was dan het aanbod, waardoor sommige telers niet aan alle orders konden voldoen. "De meeste Egyptische telers en exporteurs hebben een tekort en konden niet voldoen aan de eisen van de hoeveelheden voor de supermarkten aan het begin van het seizoen. Dat was in de weken 20/21/22/23. De prijzen zijn hoog en stabieler en er is veel vraag op de markten van de EU en het Verre Oosten. Er zijn minder mogelijkheden om witte en rode variëteiten te leveren. We kunnen dus stellen dat de vraag groter is dan het aanbod. Onze belangrijkste markten zijn Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, België, Maleisië en Hongkong."

Voor meer informatie:
Mostafa Ali
Nile Establishment for International Trade
+20 100 735 0313
M.Ali@nilefruit.com 

Publicatiedatum: