Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voedingscentrum legt uitgebracht voedingsadvies zwangere vrouwen uit

Het Voedingscentrum heeft de uitgebrachte voedingsadviezen van de Gezondheidsraad voor zwangeren vertaald naar de praktijk. Het gaat onder andere om het advies om tijdens de zwangerschap voldoende calcium, jodium en ijzer binnen te krijgen en meer vis te eten. Foliumzuur en vitamine D slikken blijft belangrijk. Evenals het mijden van bepaalde producten. Veilig omgaan met eten en drinken is voor zwangeren extra van belang. Hoe zij deze adviezen kunnen toepassen lees je hieronder.

Gezond en gevarieerd eten
Voor zwangeren is de hoofdboodschap om ook tijdens de zwangerschap zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten en drinken volgens de Schijf van Vijf. Zo krijgen vrouwen het grootste deel van de benodigde voedingsstoffen binnen en verkleint de kans op het te veel binnenkrijgen van specifieke schadelijke stoffen. Met de tool Schijf van Vijf voor jou kunnen vrouwen zien hoe een dagmenu met de benodigde voedingsstoffen eruit kan zien

De juiste hoeveelheden vitamines en mineralen via voeding
Voldoende calcium, jodium en ijzer binnenkrijgen is ook een belangrijk aandachtspunt. Calcium zit bijvoorbeeld in zuivel en jodium in brood. IJzer zit in dierlijke producten zoals vlees en vis en in plantaardige producten zoals volkorenproducten en groente. Zwangere vrouwen kunnen op de website van het Voedingscentrum checken hoe ze voldoende van deze voedingsstoffen binnenkrijgen en waarom ze belangrijk zijn.

Bron: Voedingscentrum

Publicatiedatum: