Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Libretti

Traceerbaarheid geeft waarde aan gewas en keten

Gewassen zijn altijd het beste visitekaartje van een teler of organisatie, maar om hun waarde te kunnen schatten moeten zij traceerbaar zijn en gecertificeerd volgens de modernste normen van de groenten- en fruitsector. Het Siciliaanse telersbedrijf Libretti onderscheidt zich door de strikte toepassing van deze parameters en garandeert hygiëne en veiligheid bij de verwerking.

Giuseppe Libretti

“Ons gewas wordt getraceerd van de kas tot de verpakking, dat wil zeggen van de plant tot op tafel. Na een gestructureerd proces krijgt het een soort identiteitskaart, met een streepjescode die de integriteit ervan garandeert. Dit is een intern beheersysteem dat wij toepassen om te voldoen aan de behoeften van de belangrijkste spelers, die ons hun eigen merkverpakkingen (Private Label) toevertrouwen.” 

Libretti teelt een breed assortiment aan gewassen, zoals (datterino) tomaten, aubergine, pepers, komkommers, maar ook aardappelen, druiven en citrus.

“Bovendien betekent de betrouwbaarheid van het merk ook onafhankelijkheid. Wij beheren alle verpakkings-, inpak-, laad- en transportprocedures in volledige autonomie, met een logistieke efficiëntie die de versheid van de gewassen waarborgt. Hetzelfde geldt voor stiptheid bij het beheer van de bestellingen op nationale en buitenlandse schaal”,  aldus Giuseppe Libretti, directeur van Libretti Group. 

Problemen met de logistiek en stijgende grondstofprijzen
“Enerzijds blijft deze onderneming groeien, anderzijds kan niet worden ontkend dat de laatste twee jaar voor iedereen bijzonder intens zijn geweest. Vooral de laatste maanden zijn er problemen op logistiek gebied.” 

“Wij hebben enige moeilijkheden ondervonden bij het vinden van containers voor overzeese zendingen. In sommige gevallen heeft dit vertragingen veroorzaakt. Deze fase lijkt haar hoogtepunt te hebben bereikt en wij denken dat op korte termijn alles weer terug is bij het oude. Een ander probleem is de verhoging van de grondstoffenprijzen vanaf januari 2021, die ook een zware wissel trekken op de landbouw.”

Het seizoen 2021/2022
“Bij ons duurt een seizoen het hele jaar, maar vanaf dit jaar zal de oogst worden gekenmerkt door twee pieken: een in de zomer en de andere in de herfst, mits we geen grote problemen ondervinden van het ToBRFV. Wij zijn uitgerust volgens de meest geavanceerde fytosanitaire protocollen voor de preventie en de beheersing van plantenziekten, maar wij zullen pas uit deze situatie komen wanneer de genetica ons de definitieve antwoorden geeft. We verwachten daar nog 1 of 2 jaar op te moeten wachten.”

“Vanuit de retail is er veel vraag naar gemengde datterini tomaten met een hoge smaak. Deze is erg in trek. De indicatie voor de nabije toekomst is de distributie ervan in snackformaat, waarmee we ons bijvoorbeeld richten op de jeugd”, besluit Libretti.

Voor meer informatie:
Giuseppe Libretti 
Gruppo Libretti
+39 0932.861635
giuseppe.libretti@librettisrl.com
www.librettisrl.com 

Publicatiedatum: