Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kersentelers Noordwest-Amerika doorstaan stormen en beginnen aan de oogst

Het aanhoudend koele weer heeft de start van het kersenseizoen in het noordwesten van de VS vertraagd. Gelukkig hebben de meeste telers hierdoor de impact van de recente stormen in Washington kunnen beperken. De kwaliteit en kleur van de kersen blijven buitengewoon, maar de maten vormen een uitdaging bij de vroege rassen. "Onze maten zijn weer terug op het normale niveau," laat Northwest Cherries in een persbericht weten. "We rekenen op een beheersbare toename van de aantallen de komende week, waarna de promoties wereldwijd aan kunnen vangen." 

Tot nu toe 1,9 mln kartons verladen in 2021

Derde raming 2021: 22,4 mln kartons
Twee hogedrukgebieden hielden het noordwesten de afgelopen week in hun greep en veroorzaakten veel neerslag en hoge temperaturen. Gelukkig werd de regenval gevolgd door lage dagtemperaturen waardoor de kersen konden drogen. Desondanks heeft het weer het seizoen vertraagd. Naar verwachting zullen de huidige weersomstandigheden de oogst echter bespoedigen. 

 

Nu telers meer kersenrassen oogsten, is de beschikbaar toegenomen. Bij aanvang van het seizoen waren de aantallen groter dan verwacht.  Er zijn zeker veel boomgaarden met veel fruit maar onderstaande grafiek toont meer details en maakt duidelijk dat Moeder Natuur het toch ieder seizoen weer voor het zeggen heeft!

Gelukkig zijn de kleuring, smaak en zoetheid van de kersen goed. Optische sorteertechnologieën hebben bijgedragen aan een meer uniforme sortering, wat er uiteindelijk op neerkomt dat nog meer consumenten een zak kersen mee naar huis nemen. 

 

De Rainier-oogst 2021 is uitstekend van start gegaan. De vraag naar dit zeer zoete ras is sterk. De wind vormt echter nogal een uitdaging voor telers van gele kersen maar vooralsnog verwachten zij dit seizoen meer dan 2 mln kartons (6,8 kilo) te verladen. 

De onderstaande grafiek toont een overzicht van de kersenoogst aan de Stille Oceaankust van de voorbije twee jaar, evenals de derde raming voor de noordwestelijke regio (klik voor een grotere weergave). De donkerrode lijn duidt de feitelijke zendingen aan. Sinds de raming is het oogsttempo vertraagd, maar de verlading blijft in lijn met de raming. Vanwege de trage start van het seizoen zullen er in juli meer kartons kersen worden verscheept.  



Voor meer informatie: 
Northwest Cherries
www.nwcherries.com 

Publicatiedatum: