Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Theo Hatzivassiliadis van Hans Kuffer Fruchthandel:

"Het is een goed Grieks druivenjaar, kleine ramp voor nectarines en kiwi's"

Terwijl vorst en nat weer in voor vertragingen zorgden, is het aardbeienseizoen in Griekenland al ongeveer twee weken voorbij. "De kwaliteit van de aardbeien is achteruitgegaan doordat het in Griekenland te warm was", aldus Theo Hatzivassiliadis van Hans Kuffer Fruchthandel. "De planten worden immers in september of oktober gezet. Op een gegeven moment leveren ze geen fruit meer op, vandaar dat Griekenland de export naar Duitsland een kleine twee weken heeft stilgelegd."


Foto: Theo Hatzivassiliadis/Hans Kuffer Fruchthandel

Weinig steenfruit
Ook voor het steenfruit ziet het er volgens Hatzivassiliadis niet best uit: "De hoeveelheden abrikozen zijn momenteel vrij beperkt. Ook op de Duitse versmarkten is de vraag niet al te groot, al is die in de detailhandel en de supermarkten zeer goed. Nectarines en perziken zijn al begonnen, hoewel ook hier eerder kleinere hoeveelheden te verwachten zijn. Op de binnenlandse markten in Griekenland zelf zijn de prijzen voor abrikozen op dit moment echter zeer goed. Vooral de cot-variëteiten doen het erg goed, die ook in Frankrijk erg populair zijn."

"Griekse kersen zijn nog steeds populair in Duitsland. De kwaliteit van de kersen is goed, waardoor de vraag bijpassend groot is."

Pitloze druiven als volgende verkoopknaller
Maar het zijn niet alleen kersen die het naar verwachting goed zullen doen op de Duitse markt. "Het volgende succes zullen pitloze druiven zijn. De oogst begint over ongeveer twee weken. Zowel de rosé als de lichtgekleurde pitloze druiven zijn van zeer goede kwaliteit. Het goede weer heeft daar zeker aan bijgedragen. Het is een goed druivenjaar voor Griekenland wat de kwaliteit betreft," zegt Hatzivassiliadis.

Voor nectarines en kiwi's is de situatie daarentegen slechter. "De vorst heeft de nectarinebloesems bijna vernietigd. Voor de kiwi's lijkt het een soortgelijke situatie te worden; eigenlijk kunnen we wel spreken van een kleine ramp."


Foto: Theo Hatzivassiliadis/Hans Kuffer Fruchthandel

Voor meer informatie:
Theo Hatzivassiliadis
HANS KUFFER Fruchthandel GmbH
Großmarkthalle - Halle I
Stand: 5 & 6, 15 & 16
Lager: Halle 10, Tor 4
Schäftlarnstr. 10
81371 München
+49 (0)89 74 11 83 90
info@kuffer24.de
www.kuffer24.com