Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jimmy Esteban, El Pinar: "De consumptie stijgt jaar na jaar"

Aardbeien uit Segovia nemen stokje over van Huelva

Tot november kan de Spaanse consument een compleet assortiment zomerzachtfruit uit Segovia vinden bij de groenteboer en in de supermarkt. El Pinar, een van de eerste bedrijven die aardbeien begon te telen in de provincie en tevens de grootste leverancier van dit zachtfruit in Spanje tijdens de zomer, heeft onlangs weer de eerste volumes van het seizoen op de markt gebracht.

"We zijn eind mei begonnen en momenteel hebben we al aanzienlijke dagvolumes. Vorige week zijn we ook van start gegaan met frambozen", zegt Jimmy Esteban, commercieel directeur van El Pinar, dat 42 jaar geleden begon als vermeerderingsbedrijf en die activiteit nog steeds uitvoert. "We telen frambozen, bramen, blauwe bessen, rode bessen en physalis, maar in de zomerperiode is de aardbei ons belangrijkste product. Hier in Segovia hebben we meer dan 60 hectare aardbeienteelt."

De aardbeien uit Segovia nemen net als de Centraal-Europese productie het stokje over van de teelt in Huelva en blijven zo voor een continue aanvoer zorgen tot ver in de herfst. "Tijdens de eerste weken vallen we traditioneel samen met de laatste partijen aardbeien uit Huelva en is het voor de markt moeilijk een onderscheid te maken tussen beide oorsprongen. Maar vanaf nu beginnen we ons echt te onderscheiden van het product uit Zuid-Spanje en hoor je de mensen spreken over de aardbei uit Segovia", schets Jimmy het seizoensbegin. "Ons fruit verschilt zeker van dat van Huelva. Daar telen ze geheel andere rassen. De onze zijn dagneutraal en zijn na jaren van onderzoek perfect aangepast aan het terrein. De kleur van onze aardbeien is intens rood, ze zijn hartvormig en hebben vooral een zeer zoete smaak."

Het bedrijf heeft het zachtfruitareaal dit jaar met zo'n 150 hectare uitgebreid, verspreid over meerdere percelen in Segovia en de Portugese regio Alentejo. "Vorig jaar klokten we af op circa 4,6 miljoen kilo voor al ons zachtfruit en dit jaar ramen we de opbrengst op 5,2 miljoen kilo. De stijging is vooral te danken aan de aardbei uit Segovia", vertelt Jimmy.

"We proberen zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk te werk te gaan. We telen al onze aardbeien op substraat en zo kunnen we precies het water en de meststoffen aanvoeren die de planten nodig hebben. Op al onze percelen maken we gebruik van geïntegreerde gewasbeschermingsstrategieën om plagen onder controle te houden. 30% van onze teelt is biologisch en we brengen dit product op de markt onder ons merk BeOrganic. Dit alles helpt ons om onze klanten een zeer aantrekkelijk en lokaal product aan te kunnen bieden, in lijn met de huidige consumenteneisen."

muMU
Dit jaar heeft El Pinar een nieuw merk gelanceerd voor het zomerzachtfruit dat het al meer dan 20 jaar teelt: muMU. Daarbij hoort ook een opgefriste communicatiestrategie. "Ons nieuwe merk is zeer goed ontvangen. Op teeltgebied stonden we heel sterk, maar het ontbrak ons een beetje aan zichtbaarheid in het schap. Met het merk muMU beginnen mensen het zachtfruit uit Segovia steeds meer te herkennen. Ons doel is om ons marktaandeel in de retail uit te breiden zonder evenwel het groothandelskanaal en de lokale markten uit het oog te verliezen." Daarnaast biedt het bedrijf dit jaar het zachtfruit ook online aan. "Het platform is praktisch klaar om de komende weken van start te gaan op onze muMU-website", besluit Jimmy.

Voor meer informatie:
Jimmy Esteban
El Pinar
+34 921 155 887 (Spanje)
jimmy@viveroelpinar.com  
www.elpinar.eu 
 

Publicatiedatum: