Nieuwe oogst aardappelen uit Nederland nieuw in assortiment van Albert Heijn

Vanaf 14 juni 2021 levert Nedato de eerste 'AH Nieuwe Oogst' aardappelen uit Nederland. De nieuwe oogst aardappelen zijn in februari gepoot, gegroeid onder afdekking (plastic), zodat ze warmer blijven. En daarmee een groei voorsprong hebben, dit was een flinke uitdaging met het koude voorjaar, meldt Nedato in een persbericht.

Vanaf begin juni zijn deze nieuwe oogst aardappels gerooid. Deze iets kruimige aardappel zal zeker de eerste weken nog heel gevoelig zijn. De schil is dan nog zo dun, dat Nedato deze daarom ook ongewassen levert. De aardappel is dan nog niet huidvast, dus we moeten deze zo voorzichtig mogelijk gaan behandelen. Vandaar dat het wassen of borstelen niet mogelijk is. Het zal zeker voorkomen dat het velletje van de schil los laat, maar dit kan absoluut geen kwaad. Zodra de aardappels wat meer huidvast zijn, zal deze gewassen worden. Maar wanneer dat is hangt af van de omstandigheden op het land.

Dankzij de vroege 'Nieuwe Oogst aardappelen' zorgen we ervoor dat we jaarrond Nederlandse aardappels hebben in het assortiment van Albert Heijn. Het ras is Frieslander, vol & romig van smaak. Vanwege de dunne schil kunnen de aardappels zonder te schillen worden bereid, alleen even omspoelen en voorzichtig de grond verwijderen.

Voor meer informatie:
Nedato
+31 (0) 186 645939
marketing@nedato.nl
www.nedato.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven