Investering van € 20 miljoen in Tsjechië en Slowakije

Smurfit Kappa blijft verwerkingscapaciteit in Europa uitbreiden

Smurfit Kappa, een toonaangevende speler in de sector van papier- en golfkartonverpakkingen, heeft aangekondigd € 20 miljoen te investeren in vier grote projecten waarmee het zijn verwerkingscapaciteit in Europa zal vergroten. Drie daarvan bevinden zich in de Tsjechië, in de vestigingen van het bedrijf in Žebrák, Žimrovice en Olomouc, en één in Slowakije, bij Smurfit Kappa Štúrovo. Deze investering zal het bedrijf de mogelijkheid geven de kwaliteit van de dienstverlening aan de regionale en internationale klanten te verbeteren.

Er zal worden geïnvesteerd in de installatie van nieuwe apparatuur, waardoor de jaarlijkse capaciteit van het bedrijf in Europa zal toenemen met meer dan 100 miljoen dozen (ook offsetdruk). De nieuwe ultramoderne apparatuur zal de fabrieken in staat stellen te voldoen aan de groeiende vraag van hun klanten naar duurzame papieren verpakkingen en om consistent hoogwaardige oplossingen te leveren. Deze vier projecten zullen naar verwachting eind dit jaar worden opgeleverd.

“Deze aanzienlijke investering toont het engagement van Smurfit Kappa om haar aanwezigheid in Oost-Europa verder te ontplooien”, vertelt Edwin Goffard, Chief Operating Officer van Smurfit Kappa Europe Corrugated. “Met de producten die hier worden vervaardigd en vanuit geografisch oogpunt zijn de fabrieken van Smurfit Kappa in Tsjechië en Slowakije uitstekend geschikt om een voortdurend evoluerende en groeiende markt te bedienen. Deze investering zal ongetwijfeld bijdragen aan de verdere bedrijfsgroei.”

Zdenek Suchitra, Managing Director van Smurfit Kappa Tsjechië en Slowakije, voegt daaraan toe: “We zijn verheugd om getuige te mogen zijn van de aanhoudende groei en het succes van onze klanten hier in Tsjechië, Slowakije en Hongarije. Deze nieuwe investering zal ervoor zorgen dat we uitstekend zijn uitgerust om aan een breed scala aan behoeften van onze klanten te voldoen en om de markt onze hoogwaardige oplossingen te blijven aanbieden, evenals de hoogste efficiëntie die in deze categorie te vinden is.”

Voor meer informatie:
Smurfit Kappa 
www.smurfitkappa.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven