Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tweedeling op Italiaanse kersenmarkt

De kersenmarkt in Italië lijkt momenteel gediversifieerd. In het zuiden mopperen de producenten en in het noorden lijkt de situatie beter onder controle.

“De vroege kersen, die van nature zachter, kleiner en minder stevig zijn, zijn niet meer voorradig. In Emilia Romagna oogsten we nu grotere rassen die qua smaak en geur goed zijn, dankzij de nieuwe rassen die zijn aangeplant. De markt reageert goed, zowel wat betreft de waardering als de prijsstabiliteit. De prijs was tot enkele dagen geleden laag als gevolg van de algemeen slechte kwaliteit van de kersen. Voor de komende vier weken hebben we de volle oogst, met goede kwaliteit en grootte, mede dankzij het goede weer op dit moment. Het noorden van Italië is optimistisch”, zegt de voorzitter van de kersencoöperatie in Emilia Romagna.

Op 31 mei 2021 schommelden de prijzen op de groothandelsmarkt van Cesena tussen de € 2,00 en € 6,00 per kilo voor Bigarreau Burlat in bulk en tussen € 4,00 en € 5,00 voor Ferrovia. Het gaat dan om kersen van goede kwaliteit van de maat 26-28.

“De eerste kersen die in de schappen verschenen, waren de klassieke kersen, maar nu zijn er ook de meer gewilde Duroni. De prijzen variëren tussen de € 3,00 en € 6,00, afhankelijk van waar ze vandaan komen. Die uit Vignola kosten iets meer dan die uit Apulië. In ieder geval is het een goed begin en de consumptie is goed”, zegt een inkoper uit het noorden.

“De situatie is heel eenvoudig. Na twee maanden waarin iedereen te horen kreeg dat wij zonder product zitten wegens de vorst, hebben veel buitenlandse klanten, maar ook Italianen, hun toevlucht elders gezocht. In plaats daarvan is het in het zuiden vrijwel normaal geweest en dit heeft voor een verdringing op de markt gezorgd”, zegt een andere handelaar tot slot.

Publicatiedatum: