Lijmpartner:

"Lijm wordt vaak onderschat, maar is een wezenlijk onderdeel van de AGF-verpakking"

"Wat gebeurt er als een AGF-bedrijf met een verpakking voor het vervoeren en verkopen van de AGF-producten niet nadenkt over de lijmverbinding?” Met de juiste AGF-verpakking win je aanzienlijk op de verwerkingstijd, logistiek en presentatie", aldus Lijmpartner. "Investeren in een goede verpakking is essentieel, maar wat is goed?"

"Diverse factoren, zoals het gebruikte verpakkingsmateriaal en klimaat worden vaak over het hoofd gezien wanneer men werkt met opzetdozen of opzettrays", zegt Lijmpartner. De assemblage van deze verpakkingen kan snel, eenvoudig en efficiënt tot stand gebracht worden door middel van een lijmverbinding, maar welke?

De kou en het verpakkingsdilemma
De koelketen bijvoorbeeld kan zorgen voor specifieke eisen t.a.v. de product-verpakkingscombinatie en de lijmoplossing gebruikt. Temperatuur factoren zoals genoemd moeten wel in overweging worden genomen. Het uit elkaar vallen van een verpakking is uiteraard niet gewenst, de lijm hiervoor verantwoordelijk is een wezenlijk onderdeel van de afzetketen en vaak onderschat. Goede product-verpakkingscombinaties dragen bij aan de kwaliteit van het product dat uiteindelijk bij een consument belandt.

"Onze kennis over hotmelt lijmen die gebruikt worden op dozensluitmachines of met industriële hotmelt lijmpistolen kan essentieel zijn om een foutieve lijmverbinding te voorkomen", vervolgt het bedrijf. "Naar onzes inziens zijn van invloed zijn op de lijm; omgevingstemperatuur, de conditie van het verpakkingsmateriaal, applicatietemperatuur, lijmhoeveelheid, aandruktijd en open tijd."

"Echter alle dingen in overweging genomen, is het nog steeds niet zo simpel. Voor enkel golfkarton zonder coating levert een EVA-verbinding vaak voldoende hechting. Echter, bij bijvoorbeeld dubbelgecoat karton is metalloceen over het algemeen een betere keuze, doordat dit type kunststof een hogere aanvangssterkte heeft. Daarentegen bij temperaturen onder het vriespunt presteert EVA echter beter dan metalloceen. De keuze voor het juiste lijmproduct is daarom altijd een afweging tussen de voor- en nadelen van beide lijmoplossingen", besluit Lijmpartner. 

Voor meer informatie:
Lijmpartner
+310852733043
info@lijmpartner.nl
www.lijmpartner.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven