Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joep Jongmans, Special Fruit

“Prijsval mango’s inmiddels gestabiliseerd”

Tholen – Het Peruaanse mangoseizoen is voorbij en het Ivoriaanse seizoen is volop bezig. “Ivoorkust is twee weken eerder begonnen dan normaal, maar ook Peru is langer doorgegaan dan gebruikelijk. Hierdoor hadden we een overlap in seizoenen de laatste drie weken”, vertelt Joep Jongmans van Special Fruit. “Opvallend was dat beide landen veel aanvoer hadden van dikke maten, namelijk maat 6 en 7. Echter niet alle supermarkten nemen dikke maten af, waardoor de prijzen nog eens extra onder druk kwamen te staan. Na een flinke daling, zijn de prijzen momenteel weer wat stabiel.”

“De hoofdaanvoer komt momenteel uit Ivoorkust en het seizoen zal doorlopen tot eind mei/begin juni. Over de kwaliteit van de mango’s zijn we tevreden. Ivoorkust heeft daarentegen wel veel dikke maten geplukt dit jaar. Dit seizoen zal door de andere West-Afrikaanse landen worden opgevolgd. Ook zien we de laatste jaren dat de Dominicaanse Republiek zich ontwikkelt als mango producerend land. Het Dominicaans seizoen start in mei en loopt door tot eind juli/begin augustus”, legt Joep uit.

Volgens Jongmans is de vraag naar mango’s goed. “We zien al heel het jaar door een goede vraag naar mango’s, zelfs tijdens het koudere voorjaar. Of dat een gevolg is van Corona weet ik niet, maar we merken wel op dat meer mensen in de supermarkt kopen. Dat geldt voor bijna alle soorten groenten en fruit, zeker ook voor mango’s. Mango’s groeien nog steeds aan populariteit. Zeker in de afgelopen jaren heeft de vraag naar mango’s een vogelvlucht genomen.”

Voor meer informatie:
Joep Jongmans
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer - Belgium
+32-(0)3 3301792
info@specialfruit.be      
www.specialfruit.be