Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bresc:

"Pesto van basilicum uit vertical farm voor chefs die zoeken naar snel en vers alternatief"

Bresc komt met de Premium basilicum pesto. "Ideaal voor chef-koks die op zoek zijn naar een snel en vers alternatief", aldus Bresc. Vanaf heden verkrijgbaar bij de horecagroothandels.

"De Premium basilicum pesto wordt geleverd in potten van 450 gram, een bewuste keuze zodat de pesto zo lang mogelijk vers blijft. Het in stand houden van de verse aroma’s was de basis bij de ontwikkeling van de pesto. Bresc is al jarenlang specialist in koelverse knoflook- en kruidenproducten, gericht op de Europese Foodservice markt. Bij de ontwikkeling van elk product gaat Bresc uit van pure smaken, optimaal gebruiksgemak en constante kwaliteit", legt Bresc uit. 

“Een chef-kok heeft behoefte aan een goed alternatief voor een vers product”
Gijs Vermeulen, Culinair productontwikkelaar van Bresc, heeft jarenlang als chef-kok gewerkt en weet als geen ander dat de behoefte aan een alternatief voor verse pesto heel groot is. “We zijn jaren op zoek geweest naar een pesto met een enorm grote versbeleving. Het was een moeilijke opgave om een continue stroom tussen kwaliteit, prijs en houdbaarheid te creëren. Basilicum is niet lang houdbaar en verliest snel haar verse aroma’s. En dat is nou net waar een chef-kok behoefte aan heeft. Uiteindelijk is het ons gelukt om met behulp van het telen in een verticale kwekerij, het hele jaar door verse basilicum te kweken met een constante kwaliteit.”

“Naast dat de pesto vers is, wordt de basilicum ook nog eens duurzaam geteeld”
Telen in een verticale kwekerij is een vorm van landbouw waarbij gebruik wordt gemaakt van gestapelde kweeklagen. Naast dat de pesto vers is, wordt de basilicum ook nog eens duurzaam geteeld. In plaats van dat de basilicum wordt gekweekt in kassen die ruime velden in beslag nemen, zijn de kassen als een hoge toren opgestapeld. Hierdoor wordt de ecologische voetafdruk verkleind en hoeft de basilicum niet het hele jaar door vanuit verschillende landen te worden geïmporteerd. Er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en doordat er in Nederland verbouwd wordt, blijven de transportbewegingen beperkt. De basilicumplant wordt direct na het oogsten verwerkt, waardoor de verse aroma’s worden behouden.

Met de Premium basilicum pesto is er een nieuwe lijn ontstaan voor Bresc; de zoektocht naar de vervanging van vers, waarbij de smaak van de producten zelfs nog beter is dan bij de verse variant, is in gang gezet. Uiteraard met hoogwaardige kwalitatieve ingrediënten als basis.

Voor meer informatie: 
Bresc
+31 (0)183 200031
www.bresc.com 

Publicatiedatum: