Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robert Voskamp (Vitaal Europe) over zoete aardappelmarkt met meerdere gezichten:

"Markt zoete aardappelen op kleine maten na opgedroogd"

Tholen - De markt van zoete aardappelen kent volgens Robert Voskamp van Vitaal Europe momenteel meerdere gezichten. "Wij hebben als één van de weinigen nog steeds aankomsten vanuit Egypte, maar het gros is al een tijdje van de markt. De Amerikaanse aanvoer neemt deze tijd van het jaar iets af, omdat de kwaliteit langzaam achteruitgaat en de grootste volumes inmiddels wel verkocht zijn. De nieuwe oogst uit Egypte zal nog even op zich laten wachten, ik verwacht die rond augustus op de markt."

"De vraag vanuit heel Europa is goed, waarschijnlijk mede door het koudere en nattere weer. Door het tekort aan containers, vertraagde verschepingen en diverse problemen in de havens, is de markt momenteel op kleine maten na opgedroogd. De verwachting is dat de vertragingsproblemen zullen aanhouden, maar er zal komende weken wel weer wat product op de vrije markt beschikbaar komen", besluit Robert.

Voor meer informatie:
Robert Voskamp
Vitaal Europe
+31 (0)174 639060
robert@vitaaleurope.com 
www.vitaaleurope.com