Fruit uit de Mekongdelta geliefd in de EU

Steeds meer Vietnamees fruit wordt over de hele wereld geëxporteerd. Uit de prognoses blijkt dat de export van Vietnamese groenten en fruit veel ontwikkelingsmogelijkheden heeft. Dragonfruit, ramboetan, sterappel, lychee en mango, allemaal zijn ze in veel landen buiten Vietnam verkrijgbaar. Ondanks de gevolgen van de Covid-19-pandemie voor de toeleveringsketen zullen de Vietnamese groenten- en fruittelers dit jaar de export herstellen, vooral wat fruit betreft.

Het ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling beweert dat de groenten en fruitexport in het eerste kwartaal van dit jaar bijna €780 mln heeft bereikt, 6,1% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen de vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en Vietnam (EVFTA) begin augustus 2020 van kracht werd, exporteerde de provincie Ben Tre in september de eerste partij fruit naar Europa, waaronder 20.000 verse kokosnoten, 12 ton pomelo's met groene schil en 3 ton dragonfruit.

In 2020 daalde de groenten- en fruitexport als gevolg van de Covid-19-pandemie, maar de waarde bedroeg nog steeds € 2,6 mld, waaruit het belang van deze potentiële gewassen blijkt.

Mai Thi Hong, coördinator van het Netherlands Vietnam Horti Business Platform, vertelde dat de 15 soorten Vietnamees fruit die favoriet zijn in de EU onder andere dragonfruit, pomelo, ramboetan, mango, jackfruit, durian, sterappel en kokosnoot zijn.

Bron: vietnamnet.vn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven